30 Haziran 2008

Makarna Salatası


Her sofraya yakışan ama Çay Saatine en yakışan salata bence Makarna Salatası'dır. Şöyle bol malzemeli, bol yoğurtlu olursa bayılırım.
(Yoğurt ve ben ayrılmaz ikiliyiz zaten)
Sevgili Huriye'nin(Kelebekli Saniyeler) kibar davetine teşekkür ederek evsahipliğini yaptığı '' Porselen Demlik Çay Saati 26 '' Etkinliğine ben de bu tarifle katılmak istiyorum.
Şimdiden Kolay Gelsin.
Malzemeler:
1/2 paket Burgu Makarna
5-6 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
Dereotu
Salatalık Turşusu
Salam
Sarımsak, Tuz
Süsleme için:
1 Haşlanmış Havuç 1
1 Haşlanmış Patates
Yapılışı:
Tuzlu suda makarna haşlanır suyu süzülür, soğuması için genişçe bir kaba alınır. Diğer tarafta yoğurt, mayonez, tuz, sarımsak karıştırılır. Turşu ve salamlar minik minik doğranır dereotu ile birlikte makarnaya karıştırılır. Enson yoğurtlu karışım üzerine gezdirilerek iyice karıştırılır. Soğuyup kıvamını bulması için buzdolabına kaldırılır. Bir saat kadar bekledikten sonra harika bir lezzete ulaşıyor. Dolaptan çıkarıp yoğurdun miktarını kontrol edin , biraz daha eklemeniz gerekebilir. Üzerini süsleme için ben haşladığım havuç, patates ve turşu ile salamdan küçük çiçek kalıbımla şekiller çıkartıp üstüne yerleştirdim. Siz başka şekillerde de süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...

5 yorum:

kelebeklisaniyeler dedi ki...

çok çok tesekkur ediyorum katildigin için çok mutlu oldum,ellerine saglik dedigin gibi makarna salatasi bencede çay saatlerine en yakisan salatadir,hele ki boyle guzel olursa,hele ki boyle harika bir susleme ve sunumla olursa,ellerine saglik. biliyorsun etkinlik 2 hafta suruyor bu zaman içerisinde diledigin kadar tarif yollaya bilirsin,beklerim. tarifin biraz sonra yayinda olacak.

AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek isim: SEVİL SAHİN
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Tarif : SALATAYARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

Sevil Şahin dedi ki...

MERHABALAR ARKADAŞIM 26. Ev sahibemiz olan HURİYE(KELEBEKLİ SANİYELER) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK GUZEL BİR HAFTA DİLERİM
Sevgilerimle SEVİL

zarpandit dedi ki...

ya mukemmel buldum yaptıklarını bn nedense seker hamuru kullananların purussuz kkullanıslarınıa bakıyorum hep..
sen süper yapmışşsın..
bnde bugun aldım sekeer hamurunu yanlıs jel deil toz gida boyası aldım inşallah problem olmaz
yarın ilk denemem başlıyorum:)

bu arada banada beklerim:)

mutfaktelaşı dedi ki...

salata da süsleme de çok güzel olmuş ellerine sağlık.

Uğur CAN dedi ki...

Herkese çok teşekkürler güzel yorumlarınız için