Hep kızım kızım diyorum inşallah okuyanları sıkmamışımdır. Ama ne yapalım onlar bizim hayatımızın merkezi, okullu da olduklarından etkinler ard arda geliyor. İdil'in okulunun kermesi için kurabiye sözü vermiştik. Kermes günü geldi çattı, bizde yaptık çiçeklerimizi, kalplerimizi aldık götürdük. 2.nci günde hepsinin hemde iyi rakamlardan satılmış olması beni çok memnun etti.
Malzemeler:
1 yumurta (Oda sıcaklığında)
250 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao (Tamamen isteğe bağlı ben renk katsın diye bir kısmını kakaolu yapmak istedim)
Renkli şeker hamurları
Bal
İnci ve kalp süsleme şekerleri
Yapılışı:
Tereyağ ve şeker krema kıvamına gelene dek yoğurulur, yumurta eklenerek karıştırılır. Kabartma tozu, vanilya ve azar azar un eklenir. Unun hepsi konmadan istenilen miktarda hamur ayrılır (ona kakao katılacak). Diğer hamura un konmaya devam edilerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan ama çok da katı olmayan bir hamur haline getirilir. Buzdolabına koyulur. Ayrılan sade hamura kakao ve gerekiyorsa biraz da un katılarak kulak memesi yumuşaklığına getirilir. Buzdolabında her ikisi de yarım saat kadar bekletilir.
Fırın 160 C’ye getirilerek çalıştırılır. Merdane ile ½ cm kalınlığında açılarak çiçek ve kalp kalıplarla kesilir. Çubukları takılıp, tepsiye dizilir, fırına yollanır ve 15 dk pişirilir.
1 yumurta (Oda sıcaklığında)
250 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao (Tamamen isteğe bağlı ben renk katsın diye bir kısmını kakaolu yapmak istedim)
Renkli şeker hamurları
Bal
İnci ve kalp süsleme şekerleri
Yapılışı:
Tereyağ ve şeker krema kıvamına gelene dek yoğurulur, yumurta eklenerek karıştırılır. Kabartma tozu, vanilya ve azar azar un eklenir. Unun hepsi konmadan istenilen miktarda hamur ayrılır (ona kakao katılacak). Diğer hamura un konmaya devam edilerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan ama çok da katı olmayan bir hamur haline getirilir. Buzdolabına koyulur. Ayrılan sade hamura kakao ve gerekiyorsa biraz da un katılarak kulak memesi yumuşaklığına getirilir. Buzdolabında her ikisi de yarım saat kadar bekletilir.
Fırın 160 C’ye getirilerek çalıştırılır. Merdane ile ½ cm kalınlığında açılarak çiçek ve kalp kalıplarla kesilir. Çubukları takılıp, tepsiye dizilir, fırına yollanır ve 15 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra Şeker hamuru ince bir şekilde açılır kalıpla kesilir ve kurabiyenin üzerine ince bir tabaka halinde bal sürülerek şeker hamuru yapıştırılır. Üstü inci kalp yada küçük bir çiçek motifiyle süslenir.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder