17 Haziran 2008

Kermes Kurabiyeleri 2


Kermes için farklı bir çeşit daha yapmak istemiştim. Bir tarife bağlı kalmaksızın tamamen kendiliğinden gelişti. Benim uydurmam diyebiliriz :)
Malzemeler:
1 yumurta (Oda sıcaklığında)
250 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı elenmiş un (Fındığa bağlı olarak azaltılabilir)
1 paket vanilya
1 pk kabartma tozu
1 su bardağı fındık kırığı
1 su bardağı bitter damla çikolata



Yapılışı:
Tereyağ ve şeker krema kıvamına gelene dek yoğurulur, yumurta eklenerek karıştırılır. Fındık, kabartma tozu, vanilya ve un azar azar eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan ama çok da katı olmayan bir hamur elde edilir. Fırın 175 C’ye getirilerek çalıştırılır.

Damla çikolatalar düz bir tabağa alınır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve damla çikolataya batırılarak tepsiye 3-4 cm aralıklarla dizilir. 15 dk pişirilir.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: