18 Haziran 2008

Hamile Kurabiyesi




Yeşim'cim Hamile!!

Başlıktan bu haberi yeni aldığımız falan anlaşılmasın yaklaşık 9 aydır falan hamile zaten. Tamamen benim zamansızlığımdan kurabiyeleri yapmak bugünlere kaldı. Kusura bakma Yeşim,
haftaya bebek kurabiyelerini yaparım inşallah.


Malzemeler:
1 Yumurta (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
200 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
3-3,5 su bardağı un (2 kez elenmiş)
1 pk vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
damla çikolata
istenirse portakal rendesi

Renkli Şeker hamurları

Yapılışı
Öncelikle tereyağ ve pudra şeker pürüzsüz hale getirilir. Yumurta eklenerek karıştırılır, Portakal rendesi, vanilya, kabartma tozu, un yavaş yavaş eklenerek yoğurulur. Damla çikolataeklenir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir, buzdolabında yarım saat bekletilir. Fırın160 C'ye ayarlandıktan sonra Hamur yarım cm kalınlığında açılır. Elbise şeklindeki kalıbımla kestim, fındıktan biraz daha büyük bir hamur koparıp biraz yuvarladım karın kısmına koydum ve tepsiye dizip pişirdim. Benim fırınımda yaklaşık 10-12 dk'da pişiyor ama yinede sık sık kontrol ediyorum. Pişen kurabiyeler fırından çıkarılarak soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra Şeker hamuru ince bir şekilde açılır kalıpla kesilir ve kurabiyenin üzerine ince bir tabaka halinde bal sürülerek şeker hamuru yapıştırılır. Yine şeker hamurundan küçük çiçek, fiyonk ve puantiyelerle süslenir.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar öncelikle sizi tebrik ederim. Hamile kurabiyeleriniz çok güzel görünüyor bu arada bilmiyenlere duyurmak istiyorum tatlarıda çok güzel yeşimi görmeye gittiğimde yaptığınız hamile kurabiyelerinden eşimle banada nasip oldu yemek elinize sağlık....Yaptıklarınıza hayran kalıyorum desem yeri var.

Uğur CAN dedi ki...

Evrim merhaba,
Yorumun beni çok memnun etti, beğenmenize de çok sevindim. Sırada bebek kurabiyeleri var kısmet olurda yapabilirsem onlarında tadına bakarız hepbirlikte inşallah. Tekrar teşekkürler.
Sevgiler

wilma dedi ki...

YAAAA, bunlar cok guselde, hani benim gelin damat kurabiyelerim:(:(

onlarida gormek istiyorum ben. Bizim icin ozel yapilmisti onlaar:):)
optuum kocamaan

Uğur CAN dedi ki...

Sen istersin de ben yapmaz mıyım?
Birazden göreceksin canım benim.