18 Temmuz 2008

Gala Kurabiye




Gala çiçeğini çok severim, bana kibarlığı asaleti çağrıştırır. Geçenlerde yengemlerde vazoda gördüğümde acaba bu şekilde kurabiye olurmu diye düşünmüştüm. Zaten beğendiğim her şekilden kurabiye olurmu diye düşünmeden edemiyorum (bozuk bir ruh hali benimki).



Neyse oluyormuş karşınızda Gala Çiçekleri

9 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

muhteşem olmuş,gerçekten çok yaratıcı.ellerine sağlık...

Uğur CAN dedi ki...

Teşekkürler neslihan
şu blog dünyasına bayılıyorum artık Giresundan da bir arkadaşım var. Hem çok uzağız hem çok yakın
bu arada Blogun hayırlı olsun Hoşgeldin

neslihan erzincan özgür dedi ki...

saol canım,mesajın için de teşekkür ederim,ben de bu paylaşımları çok seviyorum,özendim size katılayım dedim:-)sevgiyle kal...

fatma dedi ki...

sevgili ugur ne kadar guzel kurabiyeler yapmissin tebrik ederim cok shik olmuslar

Uğur CAN dedi ki...

merinda teşekkürler, senin blogunada uğradım iki katlı
d.günü pastanı çok beğendim seninde ellerine, emeğine sağlık

Sevgiler

Adsız dedi ki...

bu kurabiye müthiş olmuş.
bayılıyorum gala çiçeğine.
yakında nişanım var.
nolur bana bunun tarifini verin.
lütfen, çok rica ediyorum...

berna_çağlar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
berna_çağlar dedi ki...

ay bi türlü beceremedim şuraya yazmayı.
neyse nişanım için bu kurabiyelerin tarifini istiyorum.
ellerinize sağlık çok güzel olmuş.
mükemmel görünüyorlar. bana yardım edin noluuuuuuuuuuurrrr...

Uğur CAN dedi ki...

Berna Merhaba,
Sorunu yeni gördüm umarım cevap için geç kalmamışımdır. Şimdiden Hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin diyorum.
Gala çiçeğini bende çok severim nişanın için çok iyi bir seçim olur.
Tarifi aşağıya yazıyorum aklına takılan birşey olursa yine görüşürüz. Bu Ölçülerle sanırım 20-25 civarında çıkar.
Malzemeler:
1 yumurta (Oda sıcaklığında)
250 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yeşil ve sarı gıda boyası
Kalp şekilli kurabiye kalıbı


Yapılışı:
Tereyağ ve şeker krema kıvamına gelene dek yoğurulur, yumurta eklenerek karıştırılır. Un kabartma tozu, vanilya azar azar eklenir.
Bu arada 4 dolu yemek kaşığı hamur ayrılır. (Renklendirilmek üzere). Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan ama çok da katı olmayan bir hamur haline getirilir. Çiçeğin sap ve orta kısmını yapmak için ayrılan hamurun yarısına sarı diğer yarısına da yeşil gıda boyası bir kürdanın ucuyla katılarak renklendirilir.
Hepsi buzdolabına koyulur yarım saat kadar bekletilir. Sade Hamur Merdane ile ½ cm kalınlığında açılır ve kalp şeklinde kalıpla kesilir. Kalbin yuvarlak kısmından 0.5 cm kadar düz bir şekilde kesilir. Çiçeğin sap ve orta kısmı için ise serçe parmağından daha ince rulolar hazırlayıp kalbin boyutundan 0.5 cm daha kısa olarak kesilir. Fotoğraflarda gösterdiğim şekilde kalp, sap ve orta kısım yerleştirilir. Ve kalbin her iki tarafı birbirinin üzerine gelecek şekilde kapatılır. Hamurların birbirine kaynaşması için sapın başlangıç kısmı olan bölüm hafifçe bastırılır.
Fırın 160-170 C’ye getirilerek önceden ısıtılır ve kurabiyelerimiz pişirilir ve renkleri fazla sararmadan fırından alınır.