tag:blogger.com,1999:blog-4419738879259348538.post1953762284174983137..comments2023-09-20T15:18:09.196+03:00Comments on ugurlutadlar: Gala KurabiyeUğur CANhttp://www.blogger.com/profile/07577885667792150423noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-4419738879259348538.post-49980259397181698772010-12-04T15:51:43.980+02:002010-12-04T15:51:43.980+02:00Berna Merhaba,
Sorunu yeni gördüm umarım cevap i...Berna Merhaba,<br />Sorunu yeni gördüm umarım cevap için geç kalmamışımdır. Şimdiden Hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin diyorum.<br />Gala çiçeğini bende çok severim nişanın için çok iyi bir seçim olur. <br />Tarifi aşağıya yazıyorum aklına takılan birşey olursa yine görüşürüz. Bu Ölçülerle sanırım 20-25 civarında çıkar.<br />Malzemeler:<br />1 yumurta (Oda sıcaklığında)<br />250 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)<br />1 su bardağı pudra şekeri<br />3,5 su bardağı elenmiş un<br />1 paket vanilya<br />1 çay kaşığı kabartma tozu<br />Yeşil ve sarı gıda boyası<br />Kalp şekilli kurabiye kalıbı<br /><br /><br />Yapılışı:<br />Tereyağ ve şeker krema kıvamına gelene dek yoğurulur, yumurta eklenerek karıştırılır. Un kabartma tozu, vanilya azar azar eklenir.<br />Bu arada 4 dolu yemek kaşığı hamur ayrılır. (Renklendirilmek üzere). Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan ama çok da katı olmayan bir hamur haline getirilir. Çiçeğin sap ve orta kısmını yapmak için ayrılan hamurun yarısına sarı diğer yarısına da yeşil gıda boyası bir kürdanın ucuyla katılarak renklendirilir. <br />Hepsi buzdolabına koyulur yarım saat kadar bekletilir. Sade Hamur Merdane ile ½ cm kalınlığında açılır ve kalp şeklinde kalıpla kesilir. Kalbin yuvarlak kısmından 0.5 cm kadar düz bir şekilde kesilir. Çiçeğin sap ve orta kısmı için ise serçe parmağından daha ince rulolar hazırlayıp kalbin boyutundan 0.5 cm daha kısa olarak kesilir. Fotoğraflarda gösterdiğim şekilde kalp, sap ve orta kısım yerleştirilir. Ve kalbin her iki tarafı birbirinin üzerine gelecek şekilde kapatılır. Hamurların birbirine kaynaşması için sapın başlangıç kısmı olan bölüm hafifçe bastırılır.<br />Fırın 160-170 C’ye getirilerek önceden ısıtılır ve kurabiyelerimiz pişirilir ve renkleri fazla sararmadan fırından alınır.Uğur CANhttps://www.blogger.com/profile/07577885667792150423noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4419738879259348538.post-12459371118981634952010-12-02T18:57:45.071+02:002010-12-02T18:57:45.071+02:00ay bi türlü beceremedim şuraya yazmayı.
neyse nişa...ay bi türlü beceremedim şuraya yazmayı.<br />neyse nişanım için bu kurabiyelerin tarifini istiyorum.<br />ellerinize sağlık çok güzel olmuş.<br />mükemmel görünüyorlar. bana yardım edin noluuuuuuuuuuurrrr...berna_çağlarhttps://www.blogger.com/profile/06096966970240134046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4419738879259348538.post-59464384983178158572010-12-02T18:51:22.621+02:002010-12-02T18:51:22.621+02:00Bu yorum yazar tarafından silindi.berna_çağlarhttps://www.blogger.com/profile/06096966970240134046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4419738879259348538.post-47672602195330650212010-12-02T18:44:19.686+02:002010-12-02T18:44:19.686+02:00bu kurabiye müthiş olmuş.
bayılıyorum gala çiçeğin...bu kurabiye müthiş olmuş.<br />bayılıyorum gala çiçeğine.<br />yakında nişanım var.<br />nolur bana bunun tarifini verin.<br />lütfen, çok rica ediyorum...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4419738879259348538.post-65935505852568749692008-08-11T17:21:00.000+03:002008-08-11T17:21:00.000+03:00merinda teşekkürler, senin blogunada uğradım iki k...merinda teşekkürler, senin blogunada uğradım iki katlı <BR/>d.günü pastanı çok beğendim seninde ellerine, emeğine sağlık<BR/><BR/>SevgilerUğur CANhttps://www.blogger.com/profile/07577885667792150423noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4419738879259348538.post-27346066723534103492008-08-11T16:38:00.000+03:002008-08-11T16:38:00.000+03:00sevgili ugur ne kadar guzel kurabiyeler yapmissin ...sevgili ugur ne kadar guzel kurabiyeler yapmissin tebrik ederim cok shik olmuslarfatmahttps://www.blogger.com/profile/06805805838131062541noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4419738879259348538.post-46874013384375857362008-07-22T18:31:00.000+03:002008-07-22T18:31:00.000+03:00saol canım,mesajın için de teşekkür ederim,ben de ...saol canım,mesajın için de teşekkür ederim,ben de bu paylaşımları çok seviyorum,özendim size katılayım dedim:-)sevgiyle kal...neslihan erzincan özgürhttps://www.blogger.com/profile/12345009787810598675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4419738879259348538.post-58245976891456517822008-07-22T17:29:00.000+03:002008-07-22T17:29:00.000+03:00Teşekkürler neslihanşu blog dünyasına bayılıyorum ...Teşekkürler neslihan<BR/>şu blog dünyasına bayılıyorum artık Giresundan da bir arkadaşım var. Hem çok uzağız hem çok yakın<BR/>bu arada Blogun hayırlı olsun HoşgeldinUğur CANhttps://www.blogger.com/profile/07577885667792150423noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4419738879259348538.post-16834128104238982482008-07-22T11:48:00.000+03:002008-07-22T11:48:00.000+03:00muhteşem olmuş,gerçekten çok yaratıcı.ellerine sağ...muhteşem olmuş,gerçekten çok yaratıcı.ellerine sağlık...neslihan erzincan özgürhttps://www.blogger.com/profile/12345009787810598675noreply@blogger.com