8 Temmuz 2008

Barbie Pasta




Fotoğrafları karıştırırken buldum arşivimde bu da olsun istedim.




Malzemeler:
8 yumurta
230 gr toz şeker
4/3 çay bardağı portakal suyu
150 gr un
60 gr kakao

Ara krema için:

300 ml süt kreması
150 gr sütlü çikolata
150 gr bitter çikolata
Muz, Fıstık

Yapılışı:

Un ve kakao birlikte iki kere elenir, portakal suyu sıkılır. Biri 20 cm'lik diğeri 18 cm'lik 2 adet kalıp için Yumurtaların sarı ve beyazları birbirinden ayrılır ve beyazları şekerin yarısıyla kar gibi oluncaya dek çırpılır. Sonra sarılar kalan şekerle iyice çırpılır. Fırın 175 C'ye ayarlanarak, çalıştırılır. Sonra bir spatula ile yumuşak hereketlerle yumurta sarılarına portakal suyu eklenir hafifçe karıştırılır. Ardından yumurta akları eklenir. Söndürmemeye dikkat ederek fazla karıştırmadan sarılarla bütünleşmesi sağlanır. Kakao ve un karışımı da yavaş yavaş elenir ve söndürülmeden köpük köpük bir karışım elde edilir. Kalıbımın kenarlarına hiçbirşey sürmüyorum , sadece alt kısmına çapı kadar kesilmiş pişirme kağıdı yerleştiriyorum. Karışım iki kalıba paylaştırılarak 30-40 dakika kadar pişiriliyor.

Bu arada krema hazırlanır, çikolata küçük parçalara kesilir krema daha sonra çırpma işlemi yapılabilecek türde bir kaba koyularak ısıtılmaya başlanır. Kaynama noktasına gelmeden ocağın altı kapatılır ve çikolata parçaları atılarak karıştırılır. Hepsi eriyip akıcı bir kıvam aldığında 1/3'ü bir kaseye ayrılır ve oda sıcaklığında bekletilir. Diğer kısım biraz soğuduktan sonra buzdolabında bekletilir ve çırpılarak yoğunluk kazanması sağlanır. Ben herbir keki üçe bölerek altı kat elde ettim 18 cm'lik ve 20 cm'lik katları bırakıp diğerlerini herbiri bir öncekinden 1.5 cm küçük olacak çapta kestim.
Eteğin bel kısmını oluşturacak bölüm çok küçük çapta olduğundan son kattan bir yada iki küçük yuvarlak parça daha çıkabiliyor. Böylece pasta 8-9 kata ulaşıyor. Tüm katları kestikten sonra ker kata krema, muz ve fıstık sıralamasıyla etek tamamlanıyor. Barbie bebeğin bacakları çıkartılarak bel'e kadar olan bölüme strech film sarılır. Şeker hamuruyla elbisenin üst kısmı hazırlanarak giydirilir. Üst kısımda bebeğin oturtulabilmesi için bir oyuk oluşturularak bebek yerleştirilir.

Üst kaplama için ayırdığımız 1/3 lük krema pastanın dış yüzeyine düzgünce sürülür. Ve buzdolabında iyice donması beklenir. Etek için beyaz ve pembe şeker hamurları açılarak kesilir. Eteğin katları oluşturulur. Çiçek, bilezik, kolye gibi aksesuarlarda tamamlanarak pasta bitirilir. (Çok Şükür).

İkinci deneme ve suların kesik olduğu sıcak bir ağustos gününde inat edilerek yapılan bir pasta olduğu göz önüne alınırsa kendimi tebrik ediyorum :)


2 yorum:

Ferhanca dedi ki...

Çok emekli bir iş ellerine sağlık..
kafandaki truffları çok güzel yapıcağından eminin içine vişne gibi mevsim meyveleride ekleyebilrisn.
kalıp firide güzel bak ikimizden yeni fikirler çıkıcak..sevgiler.

Uğur CAN dedi ki...

Teşekkürler Ferhan,
Boşuna dememişler bir elin nesi var iki elin sesi var diye görüşmek üzere