5 Temmuz 2008

Peynirli Börek




Malzemeler:

5 yufka

300 gr peynir

Maydanoz



Ara Karışım:


2 su bardağı süt
2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek)

1çay bardağı sıvıyağ


1 kaşık yoğurt



Yapılışı:


Ara karışım malzemeleri karıştırılır, peynir çatalla ezilerek maydonozla karıştırlır. Tepsi çok az yağlanarak ilk yufka kenarları tepsiden taşacak şekilde döşenir. Karışımdan heryerine gelecek şekilde yayılır. İkinci yufka buruşturularak tepsiye sığacak biçimde koyulur yine karışımdan gezdirilir. Üçüncü yufkayı ortadan ikiye bölerek tepsiye konur sıvı karışım sürülmez, üzerine peynir maydonoz karışımı eşit bir şekilde yayılır. Diğer yufkalarda aynı işlem sırasıyla bitirilir. Tepsinin dışına sarkan yufkalar içe doğru kapatılarak üzerine ayırdığımız yumurta sarısı ve biraz sıvıyağ çırpılarak sürülür. İsteğe bağlı susam, çörekotu, haşhaş serpilerek önceden ısıtılmış 200 C'lik fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarıp üzerine biraz su serpiştirip kağıt havlu örterek 10 dakika dinlendirin ve dilimleyerek afiyetle yiyin.


Hiç yorum yok: