23 Temmuz 2008

Kısır








Öznur kısırı muhteşem yapar, asla bir tabakla bırakamazsınız ben masadaki hiçbirşeyin yüzüne bakmam sadece kısır yerim o kadar yani. Geçenlerde geldiğinde yoğun istek üzerine yine bize Kısır yaptı sağolsun. Tadı enfesti blogumu bu tariften mahrum bırakmak olmazdı. Belki sizde dener beğenirsiniz.

Malzemeler:
2,5 su bardağı kısırlık bulgur
Üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su
Kıvırcık
2 domates
2 salatalık
1 kuru soğan(çok ince doğranacak)
7-8 dal taze soğan
maydonoz
2 limon suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
sıvıyağ/zeyinyağı (miktar size bağlı ama yağ kısıra yakışıyor)
Pulbiber, karabiber, tuz, nane
Yapılışı
Biraz tuz , karabiber ve pulbiber katılmış bulgur yavan ve kapaklı bir kaba koyularak sıcak su eklenir karıştırılır ve ağzı kapatılarak yarım saat kadar bekletilir. Bu arada tüm malzemeler yıkanır hazırlanır. Domatesin kabuğu soyularak minik minik doğranır, aynı şekilde salatalık, taze soğan, maydanoz, kıvırcık ince ince kıyılarak bir kenarda bekletilir. Limon sıkılır içine salçalar ve sıvıyağ eklenerek iyice karıştırılır, böyle yapıldığında bulgura çok daha iyi ve dengeli karıştırılabiliyor. Bulgur şişip kıvama geldiyse kuru soğan üzerine doğranır ve önce limonlu karışım ardındanda diğer tüm malzemeler eklenir karıştırılır. Salçası az geldiyse biraz daha eklenebilir, nane de ilave edilerek servise hazır hale getirilir. Biraz bekleyip dinlendirilirse iyi olur ama bizde ne mümkün hemen tabaklar uzatılıverir :))



2 yorum:

wilma dedi ki...

bu haksizliiiiik. Ugur kisir buraya konurmu?? Hamile olsam ne olcakti simdi???? Oznurcuum dokturmus yine. Ellerinize saglik walla. Bende yapicam en kisa zamanda:):)) Sizide bekleriim.hiihi

Uğur CAN dedi ki...

Bizi birtek kısırla kandıramazsın senin spesiyaliten mozaik pastadan da isteriz:))