28 Temmuz 2008

Krep (Domatesli-Ispanaklı- Sade)

Mükemmel bir kahvaltı seçeneği ben çok seviyorum. Sadesi de güzel ama bu haliyle masa çok canlı görünüyor. İnsana daha yemeden bile enerji veriyor.






Malzemeler:


1 bardak süt

1 bardak un

1 yumurta

tuz

8-10 dal ıspanak
1 domates
Yapılışı:
Ispanaklar yıkanarak sıcak suda haşlanır ve rondoda çekilerek püre haline getirilir. Aynı şekilde domateste soyulakarak püre haline getirilir. Krep malzemeleri karıştırılarak üçe bölünür bir parçasına ispanak diğer parçasına da domates püresi katılarak renklendirilir. Çok az sıvıyağ konmuş teflon tavaya kepçeyle istenilen miktarda koyularak önlü arkalı pişirilir. Ve hemen afiyetle yenir.

4 yorum:

wilma dedi ki...

ugurcuum krebe bayiliriim ama hiic ispanakli yada domatesli yapmak aklima gelmemisti. Bundan sonra kendim denicem ozellikle. Musty'e bol bol krep yediririim:))

Uğur CAN dedi ki...

Lezzetinde pek fark yaratmıyor ama masayı şenlendiriyor. Evlenenler hemen kilo alırlar dikkat edin valla bir sene sonra fazladan 6-7 kilonuz olabilir :))

neslihan dedi ki...

bunlar nefis görünüyor,özellikle renkliler dediğin gibi masayı şenlendirir.ellerine sağlık canım.bana deniyecek bi tarif daha:-)

Uğur CAN dedi ki...

Uzun pazar kahvaltılarına çok yakışıyor, denersen yorumunu öğrenmek isterim
hoşçakal