31 Temmuz 2008

Zebra Kek



Malzemeler:
4 yumurta ( oda sıcaklığında )
6 kahve fincanı şeker
2,5 kahve fincanı soda
2 kahve fincanı sıvıyağ
8 kahve fincanı un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
3 çorba kaşığı kakao
2 adet kepçe :))
Hazırlanışı:
Kakao hariç tüm malzeme karıştırılır ve çırpılır. Hamur ikiye ayrılır birine kakao karıştırılır. Fırın 175 C'ye ayarlanarak çalıştırılır. ( Kalıba yağ falan sürmedim gayet kolay çıktı ) .26 cm'lik kelepçeli kek kalıbına kepçeyle bir sade, bir kakaolu olmak üzere ve kalıbın ortasına gelecek ve üst üste olacak şekilde dökülür. Hareler bu şekilde oluşuyor. Önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirilir ve soğuduktan sonra, kalıptan çıkarılıp servis yapılır.
Kendimize yaptığım için hemen bitmedi bize fazla büyük geldi bir dahaki sefere 20'lik kalıpta ve minik kepçemle deneyeceğim. Artan kek hemen truffle dönüştürüldü ilk fırsatta onu da eklerim inşallah

3 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Uğurcuğum kek harika görünüyor. Ellerine sağlık.

Sevgiler,
Evren

neslihan erzincan özgür dedi ki...

çok güzel ve leziz görünüyor canım ,eline sağlık.

Uğur CAN dedi ki...

Neslihancım ve Evrencim teşekkürler
tadı da görüntüsü kadar güzeldi. Tavsiye ederim.