24 Temmuz 2008

Kelebek Kurabiye


Kelebekleri AcemiŞef'te görüp çok beğenmiştim. Şeker hamursuz, icing'siz ama bir o kadarda süslü yapmasıda eğlenceli kesiyorsunuz, sıkıyorsunuz bozulacak diye korkmuyorsunuz. Denenesi
tariflerden yani.
Malzemeler:

1 yumurta(Oda sıcaklığında)

250 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)

1 su bardağı pudra şekeri

3,5 su bardağı elenmiş un

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 küçük paket (Dr Otker) kakao

Yapılışı:Tereyağ ve şeker krema kıvamına gelene dek yoğurulur, yumurta eklenerek karıştırılır. Kabartma tozu, vanilya ve azar azar un eklenir. Unun hepsi konmadan hamur ikiye ayrılır (ona kakao katılacak). Diğer hamura un konmaya devam edilerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan ama çok da katı olmayan bir hamur haline getirilir. Buzdolabına koyulur. Ayrılan sade hamura kakao ve gerekiyorsa biraz da un katılarak kulak memesi yumuşaklığına getirilir. Buzdolabında her ikisi de yarım saat kadar bekletilir. Önce sade hamur 1/2 cm kalınlığında açılır.

Kakaolu hamurda aynı şekilde açılarak sade hamurun üstüne koyulur ve rulo yapılır. İkiye kesilir ve yanyana getirilerek biraz sıkıştırılır ve bıçakla bir parmaktan daha az enli olacak şekilde kesilir, önceden ısıtılmış 160C'lik fırında pişirilir. (Resimli tarifi acemişefte bulabilirsiniz çok yardımcı oluyor)

4 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

çok güzel olmuş ellerine sağlık,deneyeceğim ben de, baya sükse yapılır bu kurabiyeyle:-)sevgiler

Uğur CAN dedi ki...

Haklısın oldukça begeniliyor. Aslında gıda boyası kullanma konusunda çekincelerimiz olmasa
renkli kelebeklerde çıkar ortaya
çok da hoş olur 1-2 tanesini öyle deneyebilirsin :)

sevgiler, görüşmek üzere

neslihan erzincan özgür dedi ki...

canım teşekkür ederim, eğer kayınvaliden bulamazsa sana gönderebilirm mantar ve burdan istediğin başka şeylerden de,söylemen yeterli...kurabiyeler renkli de güzel olur gerçekten,ben burda organik gıda boyası buldum aktarda,sebze ve meyve köklerinden elde edilmiş,kullanırken miktari biraz fazla koymak gerekiyor ama sağlık oarak hiçbir sakıncası yok,sevgilerimle...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

evet canım olabilir ama tadı ve kokusu kalmaz mı?