Malzemeler:
4-5 adet patlıcan
750 gr kıyma
1 pk köfte harcı
maydonoz
4-5 adet domates
tuz, karabiber, kekik
1 yem kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyularak 1 parmaktan biraz kalın olacak şekilde halka halka kesilerek acısının gitmesi için tuzlu suda yarım saat bekletilir. Bu arada kıyma, köfte harcı ve maydanoz yoğrulur. Ben biraz irice köfteler yapıyorum çünkü pişince küçülüyorlar. Patlıcanlar sudan çıkarılarak fırına girebilecek bir kaba dik değilde biraz eğik vaziyette bir patlıcan-bir köfte sıralamasıyla dizilir.
Domateslerin kabuğu soyularak el blenderinde çekilerek sıvı hale getirilir. İçine salça, karabiber, kekik ve sıcak su eklenerek karıştırılır ve köfte-patlıcanların heryerine gelecek şekilde gezdirilerek 200 C'lik fırında yaklaşık 45 dakika 1 saat aralığında pişirilir. Üstüi kurur gibi olursa yemeğin suyudan alarak kaşıkla üzerine gezdirilebilir. Afiyet Olsun
2 yorum:
Sevgili Uğur yemek sunumların hep çok orjinal,çok yaratıcısın canım.ellerine sağlık eminim pişince de harika olmuşlardır.bu tariif de ekliyorum,denenecekler bölümüne:-))) sevgilerimle canım...
İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2/4.HAFTANIN EV SAHİBELİĞİNİ http://hobievigardenya70.blogspot.com ADRESİMDE BEN YAPACAĞIM... HERKESİ BEKLERİM
Yorum Gönder