26 Eylül 2008

Fıstık Krokanlı Kek

Pratik, kısa sürede hazırlanan kek-turta aralığında bir tatlı, tadanlar beğendi. 5 dakikada malzemeler hazırlandı 10 dakikada pişti. Aniden gelen misafirler için çay demlenene kadar hazırlanıp biraz soğutulup sunulabilecek şipşak bir seçenek. Bu tarif Ankara'da oturan Sevgili Sıdıka Ablamdan, ona da çok teşekkür ediyorum. Şipşak Tarifler 'i düzenleyen Sevgili Eda'ya kolay gelsin diyerek ekliyorum.
Malzemeler:
Kakaolu hazır pastabanın 1 katı
1 yumurta
1 su bardağı kırılmış yer fıstığı
1 çay bardağı toz şeker (biraz azaltılabilir)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
1-2 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
Fırın Sadece üst kat olmak üzere 180C'ye ayarlanarak çalıştırılır. Yumurta çırpılır diğer tüm malzemeler eklenerek karıştırılır. Kekin üzerine yayılır ve 10 dakika pişirilir. Soğuması beklenip servis yapılır. Afiyet olsun.

Not: Fırından çıktığında üstü yumuşak oluyor pişmedi diye endişelenmeyin soğudukça sertleşip lezzeti artıyor.

4 yorum:

Dilek dedi ki...

Sevgili Uğur Can;Süpersin bu kadar
şipşak tarif olur yani:))))
Gerçekten çok pratikmiş en kısa zamanda denenecekler listesine alındı.Ellerine sağlık canım.Sevgiler........

neslihan dedi ki...

Canım ellerine sağlık, çok leziz görünüyor, fıstık krokan süper bi fikir, ben de çok severdim yeseydim:-)))sevgilerimle...

Uğur CAN dedi ki...

Teşekkürler Dilek yaparsan fikrini öğrenmek isterim :)

Neslihancım eşinle sana birer dilim yolluyorum :)
Sevgiler

Eda dedi ki...

Çok teşekkür ediyorum, etkinliğim tarifinizle renklendi..
Sevgiler..