Malzemeler:
5-6 adet patates
1 pk mantar (400 gr)
2 adet orta boy soğan
1-1,5 su rendelenmiş kaşar peyniri
tuz karabiber
Beşamel Sos: (Hazır da kullanılabilir)
2 yemek kaşığı tereyağ yada sıvıyağ 2 yemek kaşığı un
2,5 bardak süt
Patatesle soyulur ve yarım cm kalınlığında halka şeklinde kesilir. Çok yumuşamadan yarı diri kalacak şekilde haşlanır ve suyu süzülür. Bu arada soğan yemeklik doğranır kavrulur ve üzerine dilimlenmiş mantarlar eklenir. Önce tencerenin ağzı kapalı ardından suyunu çekmesi için açık şekilde pişirilir tuzu ve karabiberi eklenir.
Beşamel sos için yağ ve un kavrulur üzerine süt ve biraz tuz eklenir ve karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. (Ben topaklanma riskine karşı sütü ekledikten sonra el blender'iyle çırpıyorum, biraz ılınınca kıvamında koyulaşma olduysa biraz daha süt ekleyip çırpıyorum ki kolay sürülebilsin diye)
Fırın 180 C'ye ayarlanarak çalıştırılır. Patateslerin yarısı bir borcama tek sıra halinde aralarda fazla boşluk kalmayacak şekilde dizilir. Üzerine beşamel sosun yarısı yayılır, mantarlar paylaştırılır. İkinci sıra da patates-beşamel sos sıralamasıyla yayılır ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek fırına verilir tüm malzemeler pişmiş olduğundan peynirin eriyerek kızarması fırından çıkma zamanının geldiğini gösterir :) Biraz soğuması beklenir dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun
9 yorum:
sevgili Uğur çok çok nefis gözüküyor,harika bayıldım ben,ilk misafirde yapacağım bundan:-)ellerine sağlık canım.sevgilerimle.
Neslihancım benim tarafımdan misafir sofralarında yer almaya hak kazanmış bir çeşit. Umarım sen ve misafirlerinde beğenirsiniz.
Kullanacağın kaba göre değişebilir peynir miktarını arttırabilirsin lezzet katıyor
Kolay gelsin canım
uğurcum....bloğun çok güzel...
ellerine sağlık canım.....
hayırlı ramazanlar...
Uğurcuğum ellerine sağlık misss gibi olmuş, börek gibi görünüyor; yazıyı okumasam börek sanacağım. Deneyeceği tarifler listesine girdi bile canım.
Sevgiler,
Evren
Hem mantar, hem patates üstelik beşamel sosla..... Söyleyecek fazla bir şey yok lezzet hakkında, muhteşem. Fotoğraftanda görüntünün güzelliği ortada... Ne diyelim ellerinize sağlık, sevgilerimle...
Teşekkürler Disal bende senin bloğuna girdim ve ilk andan itibaren yeni birşeyler öğrendim
Bilmezdim Komposto-hoşaf ayrımını teşekkürler,
Evrencim teşekkürler inşallah tariften memnun kalırsın,
Ufuk teşekkür ederim bayılıyorum Blog Dünyasına 3 yıldır blogları gezip pekçok şey öğreniyordum ama kendimi hep misafir gibi hiisediyordum. Galiba bu sene ev sahipliğine terfi ettim çok geç kalmışım. Hepinizle tanışmış olmaktan çok memnunum Sevgiler
Ellerine sağlık çok beğendim bu yemeği..sevgiler..
Cafe Gusto inşalalh deneme fırsatın olur tadını da beğeneceğini umuyorum
Sevgiler Uğur
Yorum Gönder