17 Eylül 2008

Kayısı Suyu


Hazır ürünleri sevmiyorum o nedenle yengemin taktiğini kullanarak Kayısı suyu yapmak istedim
Hoşafı yapıp içerken uğraşmak yerine suyunu yapıp bardak bardak içmeyi tercih ettik. Gayet doğal ve hiç şekeri olmayan bir içecek kendi tadı yeterli geliyor..


Malzemeler
1 paket kuru Kayısı (miktar size bağlı) ve Su
Malzemeler bundan ibaret
Kayısılar sudan geçirilerek yıkanır dörde bölünür ve bir tencereye alınır. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenerek yumuşayıncaya kadar kaynatılır. El Blender'iyle püre, hatta sıvı hale getirilir ve ince bir süzgeçten geçirilir. Soğuduktan sonra yoğunluğuna bakılarak biraz su eklenir ve içilecek kıvama getirilir. Afiyetle içilir.

4 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Günaydın Uğurcuğum,eline sağlık canım denemek lazım bu tadı.ben de hazırlara pek güvenemiyorum,evde yapınca daha bi rahat oluyor insanın içi:-)))sevgilerimle...

fish dedi ki...

oooo hoşaftan daha iyi....doğal şekeriyle mis gibi valla...üff evde bi sürü gün kurusu kayısı var...zamanı geçmeden ben de onları böle yapsam olur mu acep ???

Uğur CAN dedi ki...

Olur mu ne demek fıstık gibi olur ama bence bir miktar da sarılardan koyarsan rengi daha güzel olur diye düşünüyorum

ahbayrak dedi ki...

Uğurcuğum
1 bardak kayısı yada şeftali suyunun içersine 1 avuç fındık atın.İnanılmaz güzel bir tad çıkıyor ortaya.Ezgi bile canı çektikçe
-hadi baba fındıklı içelim diyor.