19 Eylül 2008

İstim Kebabı




10 Kişilik
Malzemeler:
6-7 adet uzun patlıcan (iri bir patlıcandan 4 dilim kesilerek 2 adet elde ediliyor)
750 gr kıyma
1 pk köfte harcı
4 domates (ikisi sosu için)
4-5 biber
salça, tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
1 su bardağı sıcak su

Yapılışı :
Patlıcanlar alacalı soyularak boylamasına yarım cm kalınlığında kesilir ve tuzlu suda acısının çıkması için yarım saat bekletilir. Bu arada kıyma ve harç yoğurularak ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlanır ve üstü kapalı şekilde buzdolabında dinlendirilir.
Sıvıyağ kızdırılır ve patlıcanlar kurutularak önlü arkalı kızartılır. (Fazla yağını atması için ben tavadan aldığımda limonlu soğuk suya batırıp çıkardım ve kağıt kavlu üzerine aldım). Bir başka küçük ve derin bir tavada da köfteler kızartılır.

Bir patlıcan enine bir patlıcan boyuna üstüste koyularak artı şekli verilir. Ortasına köfte yerleştirilir ve patlıcanlar kapatılırak bir kürdanla sabitlenir. Kürdanlarada birer parça domates ve biber geçirilerek tamamlanır. Bir fırın kabına yerleştirilir. Domatesin kabuğu soyularak el blenderiyle sıvı hale getirilir, üzerine sıcak su, biraz salça, tuz ve karabiberi eklenerek karıştırılır ve heryerine eşit gelecek şekilde dökülür. 200 C'lik fırında suyunu biraz çekip domateslerin üzeri kızarana kadar pişirilir.

2 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Oy ben bunu görmemişim peynir sepetine bakarken:-))) harika olmuş canım,ellerine sağlık,ben de değişik birşeyler arıyordum akşam için.deneyeceğim.sevgilerimle...

Uğur CAN dedi ki...

Bence göz dolduran bir yemek inşallah beğenilir. Kolay gelsin