15 Eylül 2008

Güllaç



Ramazan ayının klasiği olan Güllaç bu yılda soframızı süsledi. İftar Bereketi-2 etkinliğinde 3. durak olan http://gelibolu17.blogspot.com/2008/09/iftar-bereketi-etkinlii-3.html 'ye gidiyor bu tarif. Paketteki tarif aynen uygulanmıştır ama ben tekrar yazıyorum.











Malzemeler:
1 Pk Gülaç (Saffet Abdullah tercihim)
3 lt süt (bence 2,5 lt olmalı)
1 kg şeker (bence 750 gr olmalı)
Süsleme için isteğe bağlı :
Fıstık, file badem, file fındık
Kiraz şekerlemesi (bulamadım evdeki renkli şekerler)
Yapılışı:
Süt ve şeker kaynatılır. Ilık hale gelince güllacın parlak tarafı size bakacak şekilde tepsiye koyularak üzerine birkaç kepçe süt gezdirilir. Diğer güllaç yaprakları için aynı işlem uygulanarak yarıya gelince arasına malzemesi koyulur ve aynı sıralamayla devam edilir. Yarım saat dolapta bekletildikten sonra üst süslemesi yapılır. Dilimlenerek Afiyetle yenir.

Not: Sütün bozulma ihtimaline karşılık oda sıcaklığında fazla bekletilmeyip buzdolabında saklanır.

4 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Uğurcuğum harika,o nasıl güzel süsleme öyle,yine yaratıcılık konuşmuş.ellerine sağlık canım.ben bu Ramazan siftah yapamadım,ama güllaç yapacağım mutlaka.afiyet olsun canım.sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

MERHABA CANIM,REVANİ SÜSLEMENE HAYRAN OLMUŞTUM YORUM YAZMAKTA GECİKTİM ETKİNLİK BİRİNCİSİ SEÇİLMELİ DİYORUM! HARİKA BİR FİKİR TEBRİK EDERİM,GÜLLACIN FISTIKLARINI ŞABLON KESEREKMİ SÜSLEDİN MERAK ETTİM GÖRÜŞMEK DİLEKLERİMLE HAYIRLI RAMAZANLAR
susamcorekotu.blogcu.com

SEVDA dedi ki...

Uğur selam
yine döktürmüşsün ne kadar güzel süslemeler yapıyorsun.Ben bu güllaçı tarife göre yapsamda senin gibi süslemeyi yapamadığım için hiçde gözalıcı ve lezzetli olmaz herhalde.Banada süsleme konusunda ders verirsin artık.Eline sağlık.
Sevgilerimle.

Uğur CAN dedi ki...

Nelihancım sağol, sütlü sütlü iftar sonrası hafif bir tatlı çok iyi gidiyor fırsat bulursun umarım

Sevgili Susamcörekotu yorumuna çok teşekkür ederim şablonum vardı evde onu kullandım ama kalın kartona benzer bir kağıttanda dediğin gibi kesilip yapılabilir.
Oktay Ustanın lafıdır ama çok geçerli olduğu için bende çok kullanırım MUTFAKTA ÇARELER TÜKENMEZ

Sevdacım ders ne demek estağfulullah. Biraz zaman ayırınca seninde harikalar yaratacağına eminim öptüm