16 Eylül 2008

Dil Peynirli Börek, Mantar Salatası

Geçen hafta gelen arkadaşlarımız için hazırdadığım iftar sofrasından birkaç tarif eklemek istedim. Malesef yemeklerimizin fotoğrafını çekmemişim malum iftar telaşı.
Böreğin tarifi sevgili arkadaşım Banu' ya ait onada ayrıca teşekkür ederim. Laf aramızda çok lezzetli şeyler yapar.





Dil Peynirli Börek
Malzemeler:
3 adet yufka
1 paket dil peyniri (4-5 parça)
150 gr beyaz peynir
1/2 lt süt
3 yumurta

Yapılışı:
Dil peyniri uzun şeritler halinde parçalanır, beyaz peynir ezilerek ufalanır. Bir yufka 8 eşit parça olacak şekilde kesilir. Sigara böreği yapar gibi yufkanın geniş taradına dil ve beyaz peynir koyularak geniş ve fazla sıkı olmayan bir şekilde sarılır ve bir borcama dipdibe gelecek şekilde dizilir. Süt ve yumurta çırpılarak böreklerin üzerine dökülür ve buzdolabında bir gece yada 7-8 saat dinlendirildikten sonra önceden ısıtılmış 200 C'lik fırında pişirilir. Önce balon gibi kabarıyor ardından iniyor ama tadı oldukça lezzetli ve kolay bir tarif.



Mantar Salatası:
1 paket Kültür Mantarı
3-4 kaşık koyu yoğurt
1 diş sarımsak
tuz, limon suyu

Yapılışı:
Mantarlar yıkayıp dörde bölünür. Bir tencereye alnır üzerine su ve birkaç damla limon suyu damlatılarak yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Suyu süzülerek soğuması beklenir bu arada sarmısaklı yoğurt hazırlanır ve mantarla karıştırılır. Üzerini süslemek için isteğe bağlı olarak çok az zeytinyağı, pulbiber yada maydanoz kullanılarak biraz dinlendirilerek servise sunulur.

5 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Oy oy Uğurcuğum masan şahane,çok şık ve çok leziz görünüyor herşey.ellerine sağlık canım.börek ve salata nefis.mantar ve yoğurt bir arada denemedim hiç ama sen olur diyorsan yapılır hemen:-))))sevgilerimle...

RUMEYSA dedi ki...

merhabalar revani ararken gördüm yorum yazmadan çıkmayayım dedim revani çok güzeldi sofrada harika görünüyoo...

banada beklerimm

Uğur CAN dedi ki...

Neslihancım ben yoğurtlu herşeye varım çok severim, inşallah seninde damak tadına uyar

Rümeysa teşekkürler senin bloguna uğradım yaşını görünce gözlerime inanamadım ilgi alanlarının çeşitliliği çok hoşuma gitti Tebrikler

fish dedi ki...

offff bu neeeee...

Uğur CAN dedi ki...

Karnın mı acıktı canım benim :))