Eğer fırın imkanınız yoksa, vaktiniz az ise ve sadece çırpma karıştırma ile bir pasta hazırlayabilirmiyim diye düşünüyorsanız bu pasta tam size göre. Yeni denedim ve memnun kaldım.
Malzemeler:
10 adet Halley
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
20 adet finger bisküvi (genelde 10 ad. petitbeure kullanılıyor)
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı hindistancevizi
Üst Kaplama için:
1 pk Dr Otker Çikolata sosu
2,5 Su bardağı süt
Hindistancevizi
Yapılışı:
Soğuk sütle kremşanti çırpılarak hazırlanır, buzdolabında bekletilir. Halleyler altı parçaya kesilir, büsküviler kırılarak oldukça ufaltılır. Krem şantinin içine halley ve bisküviler, hindistan cevizi, damla çikolata eklenerek iyice karıştırılır ve kalıba yayılır. Buzdolabında bekletilir.
Bu arada çikolata sosu hazırlanır ılınması beklenir ve pastanın üzerine yayılır hindistan cevizi serpilerek yine buzdolabına koyulut. Bir gece beklerse daha iyi oluyormuş ama bizim vaktimiz yoktu. Altı saat sonrasında midelerdeki yerini almış ve beğenilmişti :)
Bir daha yaptığımda içine kuru kayısı, badem yada fındık ve hatta Nurhayatın önerisi üzerine kestane seçeneklerinden birini koymayı düşünüyorum. Zenginleştirilmeye çok müsait bir pasta.
7 yorum:
nefis görünüyor şeker eline sağlık.sevgiler
Çok değişik bir tarif olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler,
Evren
Arkadaşım ne kadar kolay ve güzel bir tarif, bayıldım.Ellerine sağlık hemen deneyeceğim,
Sevgiler
Kübra gerçekten hepsi bildiğimiz tadlar bize düşen bir araya getirip
evdekileri şaşırtıp gülümsetebilmek
Sevgiler
sonunda tarifin dondurucuda bekleme kısmı olmayanını buldfum,tariflerin çoğunda dondurucuya kaldırın diyordu ama servisten nekadar önce çıkaralım hep dondurucdamı kalacak bilgileri hiç yazmıyordu,sizinki dondurcuya koyulmamış ve gayet güzel şekil almış değilmi,bende böyle yapacağım:)
Bu pastayu yuvarlak kalıptada denedinizmi hiç acaba,hani yuvarlak kabı streçle kaplayıp dökülüyor ters çevriliyor,ben o şekilde yapsam yine bömyle dondurucuya koymadan dolapta bekletseö,güzel şekilli çıkarmı acaba?
Gülşah Merhaba,
Kalıbı ters çevirmek bana kalırsa riskli olur ama aklıma şöyle birşey geldi, kelepçeli yuvarlak kalıpta hazırlanırsa kelepçe açılıp çıkarıldığında yuvarlak formu sağlamış olursun. Hatta sosu biaz az sütle hazırlar katı bir kıvam elde edersen kelepçe çıkınca sosun kenardan kaymasına da engel olabilirsin
Sevgiler
Yorum Gönder