Aslında herkesin bildiği üzere adı kokos kurabiyedir, ama ben tel tel uzantılarını ve çikolatalı halini süslü-püslü bulduğumdan kokoş olarak değiştirdim. Açıkçası tadına bakmaya fırsatım olmadı ama yengemin yorumu "diğer kurabiyelerin bunun yanında halt etmiş" demesi oldu:)Bunun üzerine yayınlıyorum.
Malzemeler:
1 yumurta akı
2 çay bardağı pudra şekeri
2,5 çay bardağı hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
2,5 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
Yayvan bir tencereye su koyup ocağa koyulur. Isıya dayanıklı ayrı bir cam kabı üzerine oturtup ben-marie kurularak yumurta akı ve şeker koyulaşana kadar çırpılır. Ocakan alınır ve
hindistan cevizleri eklenerek karıştırılır.
Karışımdan yemek kaşığıyla alınaran yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.
100 C de ısıtılmış fırında içleri tamamen kuruyana kadar pişirilir. Benim fırınımda yarım saatten biraz fazla sürdü. Soğuduktan sonra erimiş çikolataya batırarak süsledim.
hindistan cevizleri eklenerek karıştırılır.
Karışımdan yemek kaşığıyla alınaran yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.
100 C de ısıtılmış fırında içleri tamamen kuruyana kadar pişirilir. Benim fırınımda yarım saatten biraz fazla sürdü. Soğuduktan sonra erimiş çikolataya batırarak süsledim.
Not olarak; bu ölçülerle 9 adet çıktı ben tadımlık yaptım ama misafir için ölçüler iki katına çıkarılmalı bence. Zahmetsiz, çabuk hazırlanabilen bir tarif
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder