12 Ağustos 2008

Tiramisu



Malzemeler:


Kakaolu pastaban

1 çay fincanı ılık su

2 çorba kaşığı nescafe

2 çorba kaşığı tozşeker


Krema için:

4 su bardağı süt

3 kahve fincanı un

3 kahve fincanı toz şeker

1 yumurta

200 gr labne

1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:


Süt, un, şeker ve yumurta çelik bir tencereye elınır ve blender'dan geçirilir. Devamlı karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir. Ocaktan indirilip biraz ılınması beklenir ardından labne peyniri eklenerek iyice çırpılır.Büyük bir bardakta süt, nescafe ve şeker karıştırılır. Pastaban'ın ilk katı ıslatılır, krema eşit bir şekilde gezdirilir. Diğeri katlara da aynı işlem yapılır kenarlarından akan krema düzgünce yayılır ve soğumaya bırakılır. Üzerine kakao serpilerek buzdolabına kaldırılır.
Ben üzerini bir çileği dilimlere ayırarak süsledim. Tabiki çilek bir lokmada bitirildiğinden böyle bir pastaya en yalışan süs kahveli drajelerden olur dedim. Ve başladım
bir beyaz, bir sütlü, bir bitter diye dizmeye :))

4 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Oy Oy bayılıyorum bu tada... nefis görünüyor eline sağlık.ben hala yapamadım bi tiramisu, bu tarifi deneyebilirim. hep dışarda arkadaşlarda yemek nasip oldu. sevgiler...

Uğur CAN dedi ki...

Ben de bu lezzete hayır diyemem bizim evde epey talep görür bu tatlı
çok basit dene sende

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Uğur Hn;Tiramisu harika görünüyor ellerinize sağlık.Yapmış olduğunuz kurabiyelere bayıldım:))))Çok ince işçilik istediğini biliyorum.Ben hala deneyeceğim bakalım ne zaman?
Sevgiler.......

Uğur CAN dedi ki...

Dilek hanım beğenmenize çok sevindim, yorumunuz aracılığla blogunuzu dolaştım ve sizinde çok güzel şeyler yaptığınızı gördüm.
Yapılacaklar listesine 2 tarifi aldım izninizle. Bana terapi gibi geliyor yaparken yoruluyorum ama bittiğinde tüm yorgunluk gidip yerini mutluluğa bırakıyor
Yine görüşmek üzere Sevgiler Uğur