7 Ağustos 2008

Bahçe Manzaraları

Haftasonu Kayınpederimin Çınarcıktaki yazlığına gittik, emek verdiği bahçesinin mahsüllerinden topladık, yedik, fotoğrafladık ve birde yanımızda getirdik. Şehir hayatının hızından biraz uzaklaşmak çok iyi geldi. Yaptığımız yürüşlerde yol boyunca gördüğümüz böğürtlenlerden topladık. Ben en az on yıldır dalından böğürtlen koparıp yememiştim kızımda ilk kez dalından meyve sebze kopardı bu iki gün hepimize iyi geldi
kuzum böğürtlen toplarken Kendi ellerimizle topladık almaz mıydınız?



miss gibi kokan domatesler








ikinci kata ulaşan selvi boylu mısırlar


Eski elma bahçeleri şimdi kivi bahçelerine dönüştürülmüş









3 yorum:

Ferhanca dedi ki...

Afiyet olsun ...
Çocukların sebzeyi meyveyi tanımaları hangisi yerde hangisi dalda olur bilmesi çok önemli..ne iyi etmiş desinin bahçasine gitmesi..

Domatesler benim en sevdiğim cins..akarda ayaş domatesi derler burdad tokat aldım fakat kabukları kalındı onlarıda bozmuşlar dmek bozulmayan ne kadı ki?

sevgiler..

Uğur CAN dedi ki...

Bu tip domatesi ilk kez yedim bende çok beğendim adınıda sayende öğrenmiş oldum bunların kabukları incecikti mis kokulu ve sanki limon sıkılmış gibiydiler.
İşin içine ticari kaygı ve hırs girmese herşey eski lezzetinde olur ama malesef bunlar öne geçti son şanslı nesilmişiz gibi geliyor.
Günü yaşamalı gerisi boş
Sevgiler

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Manzaraya bayıldım ben,ne keyfili olmuştur dalından koparıp yemek,çocukların çok şanslı. Güle güle yiyin,afiyetler olsun.sevgiler