29 Aralık 2008

Bonbon Biftek

Bu yemeğin tarifi Nurhayattan ismi benden. Uzun zaman önce bu tariften bahsetmişti cumartesi denedim ve bende eşimde çok beğendik. Eşim önce bir yorum yapmadı bende "tüh herhalde beğenmedi o yüzden birşey demiyor "diye düşündüm ama yanılmışım çok beğendim harika olmuş deyip ikinciyi istedi. Nurhayatın bir diğer önerisi de pirzola ile de yapılacağı oldu, bir dahaki sefere öyle denemeli.


Malzemeler:
6 adet biftek (kişi sayısına göre artıp azalabilir)
1 pk (400 gr) mantar
1 kuru soğan
3 adet çarliston biber
2 adet domates
Sıvıyağ
tuz, karabiber, kekik

Yapılışı:

Öncelikle soğan ve biber sıvıyağda kavrulur. Mantarlar da eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve ağır ateşte suyunu salıp pişmesi sağlanır. (Biraz sulu kalmalı). Kabukları soyulan domates de küp küp kesilerek eklenirve pişirilir, en son tuz ve baharatlarıda karıştırılarak bir kenara alınır. Sıvıyağda etlerde önlü arkalı kızartılır. Aliminyum folya 20-25 cm büyüklüğünde parçalar kesilerek ortasına önce biftek üstünede mantarlı karışım koyulur. Folya her iki yanından ortaya doğru kapatılır her iki kenarda kalan bölümde bonbon şekeri gibi kendi etrafında döndürülür. Önceden ısıtılmış 175 C' lik fırında 45 dakika kadar pişirilir. Fırınlar farklılık gösterebiliyor arada kontrol etmekte fayda var.
Ben yanına pirinç pilavı ve kereviz salatasının yakışacağını düşündüm, onlarla birlikte servis yaptım. Başka salata ve pilav-makarna çeşitleriylede denenebilir.
Afiyet Olsun








4 yorum:

banu kırmızıgül dedi ki...

canım nefıs gorunuyor ellerıne saglık..

Geleceği oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi dahada mutlu etmesi dileğiyle! Mutlu Yıllar..

banu gökşin
www.kibelesofrasi.com

Uğur CAN dedi ki...

Teşekkürler Banucum,
bende yeni yılın hepimize mutluluklar getirmesini dilerim.

wilma dedi ki...

Ugur'cuum kirmizi et yemememe ragmen goruntu itibariyle gusel gorunuyolar BEn bunun tavuklusunu denemeyi dusunuyorum. Ne dersiin??
optuum cnm

Uğur CAN dedi ki...

Vildancım tavuklada güzel olur bence, yarın tatil dene bakalım yaparsan fikrini öğrenmek isterim.
Bende öptüm, hoşçakal