Malzemeler:
6 adet biftek (kişi sayısına göre artıp azalabilir)
1 pk (400 gr) mantar
1 kuru soğan
3 adet çarliston biber
2 adet domates
Sıvıyağ
tuz, karabiber, kekik
Yapılışı:
Öncelikle soğan ve biber sıvıyağda kavrulur. Mantarlar da eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve ağır ateşte suyunu salıp pişmesi sağlanır. (Biraz sulu kalmalı). Kabukları soyulan domates de küp küp kesilerek eklenirve pişirilir, en son tuz ve baharatlarıda karıştırılarak bir kenara alınır. Sıvıyağda etlerde önlü arkalı kızartılır. Aliminyum folya 20-25 cm büyüklüğünde parçalar kesilerek ortasına önce biftek üstünede mantarlı karışım koyulur. Folya her iki yanından ortaya doğru kapatılır her iki kenarda kalan bölümde bonbon şekeri gibi kendi etrafında döndürülür. Önceden ısıtılmış 175 C' lik fırında 45 dakika kadar pişirilir. Fırınlar farklılık gösterebiliyor arada kontrol etmekte fayda var.
Ben yanına pirinç pilavı ve kereviz salatasının yakışacağını düşündüm, onlarla birlikte servis yaptım. Başka salata ve pilav-makarna çeşitleriylede denenebilir.
Afiyet Olsun
4 yorum:
canım nefıs gorunuyor ellerıne saglık..
Geleceği oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi dahada mutlu etmesi dileğiyle! Mutlu Yıllar..
banu gökşin
www.kibelesofrasi.com
Teşekkürler Banucum,
bende yeni yılın hepimize mutluluklar getirmesini dilerim.
Ugur'cuum kirmizi et yemememe ragmen goruntu itibariyle gusel gorunuyolar BEn bunun tavuklusunu denemeyi dusunuyorum. Ne dersiin??
optuum cnm
Vildancım tavuklada güzel olur bence, yarın tatil dene bakalım yaparsan fikrini öğrenmek isterim.
Bende öptüm, hoşçakal
Yorum Gönder