Malzemeler:
500 gr kıyma
4 soğan
4 domates
7-8 sivri biber
2 kahve fincanı su
maydanoz
karabiber, tuz
Hamuru için;
1 yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Öncelikle hamurun yoğrulması için tüm malzemeler biraraya getirilerek, çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlanır. Yarım saat kadar dinlendirilir. Diğer tarafta iç malzeme için soğan, domates, biber, maydanoz ince ince doğranır karabiber, tuz ve su eklenerek karıştırılır.
Buraya kadar tek kişinin rahatlıkla yapacağı işlemler var. Bundan sonra ise açma ve kızartma yapılacağından gönüllü birini bulmakta fayda var :)
Hamurdan küçük portakal büyüklüğünde bezeler koparılarak pasta tabağı büyüklüğünde açılır içine malzemesi koyulur ve ikiye katlanarak kapatılır. Yengemde hamurun ağzını şekilli olarak kapatmaya yarayan bir alet vardı onunla yaptık ama yoksa parmak ucuyla bastırılarak da kapatılabilir. Orta ayardaki ateşte kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınarak biraz ılınması beklenir ve Afiyetle Yenir.
6 yorum:
Uğurcuğum nefis görünüyorlar,yengenin ellerine sağlık,sizlere de afiyetler olsun.
iyi bayramlar diliyorum canım.sevgilerimle..
Uğurcum bu saatte olurmu yaaa:))istiyorum.çok güzel olmuş afiyetler olsun..
Ya Uğur çiğ börek deyince akan sular durur, görünce içim gitti, ben hamuruna yumurta koymam, ellerine sağlık.
Sevgiler,
Canım Hayırlı Bayramlar diliyorum.Sevdiklerin ve seni sevenlerle birlikte her günün bayram sevincinde geçsin inşallah.Sevgiler
Sevdiklerin ve sevenlerinle birlikte unutamayacağın bir bayram geçirmeni dilerim. İyi bayramlar!!!
Sevgiler,
Evren
Çok teşekkürler herkesin canı çekti anlaşılan. Kızartmadan, yorulmadan şöyle hazırından bulunmuş çiğ börek gibisi varmıdır. Hepimize yeter buyrun birlikte yiyelim.
Sevgilerimle
Yorum Gönder