4 Kasım 2008

Hellim Peynirli Biber Kızartması

Bu tarifi sanırım Armeda 'da görmüştüm tadını çok merak etmiştim yaptığımda herkesin hoşuna gitti. Deneyebilirsiniz.

Malzemeler:
İstenilen miktarda çarliston biber
Hellim peyniri
Maydanoz

1 yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı mısır unu
Tuz
Sıvıyağ


Yapılışı

Hellim peyniri rendelenerek maydanozla karıştırılır. Biberler kaynayan suya koyularak 2-3 dakika bekletilip çıkarılırlar. Ortaları bıçakla kesilerek çekirdekleri temizlenir ve içine peynirler doldurulur. Düz bir tabağa mısırunu, un, galeta unu ve tuz eklenerek karıştırılır. (istenirse sadece bir un çeşidiyle de yapılabilir malzeme durumuna bağlı). Yumurta çırpılır. Tavaya sıvıyağ koyularak kızdırılır ve biberler önce yumurtaya ardından una bulanarak kızartılır.

Sıcak Sıcak servis yapılır. Bence güzel bir kahvaltı seçeneği oluyor.


Ben artan hellim peynirini kalıpla keserek tavada azıcık döndürüp masaya getirdim. Belki benim yemez sultana değişik gelir de iki tane yer diye ama poz vermekten öteye gitmedi


6 yorum:

Adsız dedi ki...

canım cok degısık ve nefıs gorunuyor ellerıne saglık sevgıelr..

Bir Dilim Düş dedi ki...

Canım çok değişik bir tarif ve ben tadını çok merak ettim. Ellerine sağlık.

Sevgiler,
Evren

Unknown dedi ki...

Uğur'cum ellerine sağlık.Yemeyenler bence çok şey kaybetmiş.canım

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Eline sağlık canım,biberle pek aram yok ama çiçek hellimlerden albilirim:-))harika görünüyorlar.

etkinliği yayınladım canım.sevgilerimle...

Kübra dedi ki...

Çok şık olmuşlar, ellerine sağlık.

RUMEYSA dedi ki...

hellim peynirinin kalıplanmış hali kurabiyeyi andırıyorr biber sevmöem ama görüntüye bayıldımm