18 Kasım 2008

Mantar Çıntırı

Sevgili Banu'nun güzel tariflerinden bir deneme daha yaptım ve çok beğendim. Zaten ismini okuyup resmini gördüğümde tamamdır dedim. Tam benlik bir lezzet gerçektende öyle oldu. Banu'nunda dediği gibi mantarseverlerin hoşuna gidebilecek bir tat benden söylemesi. Evde dereotum yoktu olsa daha güzel bir kare yakalamış olacaktım. Banu çok teşekkürler soframıza güzel bir lezzet daha kazandırdığın için, tarifi aynen aktarıyorum.




Malzemeler:
Yarım kilo mantar (ben 400 gr'lık paketlerden kullandım)
5 diş sarımsak
1 limon
1 kase un
tuz
dereotu/maydanoz
kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:
Mantarlar yıkanır. Kaynayan suya yarım limon sıkılır mantarlar atılır makarna gibi pişirilir. iyice süzülür.
Un ve tuz karıştırılır. Mantarlar una bulanır bol kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınır,
sarımsaklar soyulur ezilir limon suyu ve tuzla karıştırılır mantarların üzerine gezdirilir. Dereotu veya maydanozla servis yapılır.

Not: Limon suyu yerine sarımsaklı yoğurt vb. soslarlada sunulabilir

6 yorum:

banu gökşin dedi ki...

canım benım ellerıne saglık nefıs gorunuyor afıyet olsun sevgıler..

neslihan dedi ki...

Uğurcuğum ellerine sağlık canım,nefis olmuş mantarlar.afiyet olsun.sevgilerimle...

birdilimdus dedi ki...

Hııımmmmm neffiisss!!!!

Sevgiler,
Evren

nino dedi ki...

mmm enfes olmali :D bende yimek istiremmmmmmmm

pel!n dedi ki...

Şeker hamurlu pastana hayram oldum,azğım açık izledim..

İrmik tatlısını ise benim oğlanlar görmesin,şahane olmuş.Kalıptan bu kadar düzgün çıkardığın için ayrıca tebrik ediyorum..

Şahane olmuş,tüm mamalar ellerine sağlık...

Uğur CAN dedi ki...

Yorumlarınız için çok teşekkürler, bu aralar sayfamla pek ilgilenemiyorum yazdığım geç yorumlarımın lütfen kusuruna bakmayın. 24 saat yetmiyor bana :)
Herkese sevgilerimle