Malzemeler:
5 Kişilik
600 gr Tavuk (ızgaralık ve sotelik hale getirilecek)
1 pk mantar (400 gr)
1 soğan
2 sivribiber
1 domates
1 yemek kaşığı tereyağ+ 2 yem. kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
Rendelenmiş Taze Kaşar
Tuz, karabiber, kekik, pulbiber
Yapılışı:
Soğanve biber doğranarak yağda kavrulur. Üzerine tavuklar eklenir ve kendi suyunu verip tekrar çekene kadar kavrulur. Bu arada mantarlar yıkanır, domates yıkanarak kabuğu soyulur ve hepsi küçük küçük kesilir. Suyunu çeken tavuğun üzerine salçası koyulur, önce domates ardındanda mantar eklenerek tencerenin ağzı kapalı bir biçimde mantarlarında pişmesi sağlandıktan sonra tuz ve baharatı katılır. Güveç kaplarına paylaştırılır.
Ben öğlen yaptım akşama fırınlanacağı için güveçlerin üstünü folyoyla kapatarak beklettim.
180 'lik fırında önce ısıtıp ardından kaşarlarını serptim ve eridiğinde de servis yaptım. Kaşarın üzerine pulbiber, karabiber serperek fırınlayacaktım ama aceleyle unuttum.
Önceden hazırlanabiliyor olması açısından misafir geleceğinde kolaylık sağlayabilecek bir tarif.
5 yorum:
ilk yorum benden olsun. Benimde bu tarz yemekler cok hosuma gidiyor Ugurcum. Cok pratik gorunuyor. En kisa zamanda denicem.
optuum. ellerine sagliiik
Fotoğraf beni benden alıp götürdü canım yaaa, ellerine sağlık.
Sevgiler,
Evren
Uğurcuğum çok geçmiş olsun canım.
güvecin nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgilerimle...
hımm tavuga bayılırım!!!:) gecmiş olsun ugurcum lutfen dikkat et kendine yardım edeceğim bişi olursa de muhakkak emi :) ne olursa:)
Arkadaşler teşekkürler, önümüzdeki hafta izne ayrılacağımdan işyerindeki işlerimi organize ettiğimden dolayı sayfama doğru dürüst bakamıyorum bile, yorumlarınıza çok memnun oldum, teşekkürler doğuma kadar umarım daha sık görüşebiliriz.
Sevgilerimle
Yorum Gönder