23 Aralık 2008

Karlı Dağlar

Yaptıklarıma isim takmak hoşuma gidiyor, onlara birer kimlik, şahsiyet kazandırıyor. Yoksa muhallebili milföy pasta der çıkardık işin içinden. Özelliklede tadları güzel olmuş ise mutlaka isimlendiririm. Hem hatırlanmasıda kolay oluyor bir sürü tarif arasından kolaylıkla sıyrılabiliyor böylece :))

Bu tarifi Sevgili Zülbiye'nin evsahipliği yaptığı"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 32.HAFTA " 'ya göndererek kolaylıklar diliyorum


Tarifi daha önce yengem yapmıştı çok beğenmiştik, Bu ayki Sofra dergisinde de görünce " E yapalım artık daha ne bekliyoruz " dedim ve işte karşınızda. Dergideki miktarlar az geldi, ben oranları ikiye katladım biraz fazla olsun dedim, ertesi günede kalır diye düşündüm ama aynı gün bitti :)







Malzemeler:
12 ad Milföy
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
1 yumurta (ben ekledim, dergide yok)
Vanilya


Süsleme için;
Hindistancevizi/ pudra şekeri/çikolata sosu/fıstık tozu/ file badem / mevsim meyveleri vs, vs
(Siz nasıl arzu ederseniz tamamen zevke, evdeki malzemeye, hayalgücüne bağlı)

Yapılışı:

Öncelikle Milföy Hamurlarının oda ısısında çözülmeleri beklenir. Merdaneyle boyu biraz uzatılarak bıçakla ortadan ikiye kesilir. Üzerine çatalla delikler açılarak önceden ısıtılmış
200 C'lik fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar pişirilir. Diğer tarafta muhallebi için tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir ve vanilyası da eklenerek ateşten alınır. Biraz ılınınca pişen yarım milföyün üzerine kaşıkla kreması gezdirilir, ikinci kata da aynı işlem uygulanır. (İsterseniz 3 katlıda yapabilirsiniz). Süslenip biraz bekletildikten sonra servis edilir.
Ben iki tanesinin üzerine milföyün birini elimde ufalıyarak serpiştirdim, evde hiç malzeme yoksa o da bir seçenek olabilir. Afiyet Olsun

9 yorum:

karamelam dedi ki...

çok güzel olmuş elinize sağlık. isim konusunda tamamen katılıyorum size:))

Bir Dilim Düş dedi ki...

Karlı dağlar diye okuyunca dedim ki bol kremşantili bir tarif sanırım. Ama bir de baktım ki muhteşem bir görüntü ve lezzet ellerine sağlık canım.

Sevgiler,
Evren

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

MERHABA,
ETKİNLİĞE KATILDIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. TARİFİNİ ALDIM. SEVGİLERİMLE,

Seher Ozturk dedi ki...

MMMM.. GERÇEKTEN DE NEFİS GÖRÜNÜYOR. ELLERİNİZE SAĞLIK...

TuruncuTatlar dedi ki...

canım harika gözüküyor eminim tadıda öyledir hemen denemek lazım sevgilerimle...

HÜLYA dedi ki...

bende bu tatlıya yalancı laz böreği adını takmıştım. Ben üçgen şeklinde yapıp arasına dolduruyorum muhallebiyi... üzerüne bolca pudra şekeri tıpkı laz böreği gibi oluyor. O yüzden tadının enfesliğini bildiğim için tek kelime ile süper diyorum.. elelrine sağlık canım. Karlı dağlar da süper yakıştı... sevgiler

Adsız dedi ki...

Görüntü şahane..

Canım milföy tuzlu olmuyormu tuzsuzunu bulabiliyormusunuz ben yalancı baklava denemiştim ..tuzlu olduğu için pek hoş olmadı..

sevgilerle..

HUYSUZBALIK dedi ki...

Şahane bir görüntü. İsmi de çok güzel seçmişsiniz. Ellerinize sağlık. Vişne ile de çok güzel olur sanırım görüntüsü. Sevgiler...

Uğur CAN dedi ki...

Öncelikle yorumları cevaplama konusunda bu kadar geç kaldığım için herkesten çok özür diliyorum. Yılsonu olması sebebiyle işlerimiz yoğun o yüzden bloguma üzülerek de olsa pek zaman ayıramadım.

Karamelam çok teşekkürler,
Evrencim teşekkürler,aslında krem şantide en üste cila gibi çekilebilir son dokunuş olarak, yeni bir fikir oldu bana sağol,
Zülbiye teşekkürler, Kolaylıklar dilerim,
Seher teşekkürler,
Sema denersen yorumunu öğrenmek isterim,
Teşekkürler Hülya, Laz böreğiyle tanışmam tam bir fiyaskoydu, ben tuzlu peynirli bir börek beklerken ağzımda şerbetli bir tatlı bulmak beni hayal kırıklığına uğratmıştı. Ama şu anda bir tatlı olduğunu bildiğimden yesem eminim çok beğenirim,
Rumma teşekkürler bildiğimiz milföy hamurundan yaptım şeker oranını biraz yüksek tuttumki seninde şikayetçi olduğun tadı bastırması için, Orjinal tarifte üzerine ekstra pudra şekeride serpiliyordu oda bir çözüm olabilir,
Teşekkürler Esin, haklısın vişnede, frambuazda yakışır bu tatlıya,birde öyle denemeli

Herkese Sevgilerimle,