4 Aralık 2008

Çiğ Börek

Kasım ayı blogum açısından çok verimsiz geçti. Doğru dürüst birşey ekleyemedim bunda en büyük etki aslında foto. makinemdi iyi bir görüntü yakalayamacağımı bildiğimden oldukça iştahsız davrandım. Ama bu tarifi mutlaka yayınlamalıyım diye düşündüm. Yengem yine döktürdü ve bize Çiğ Börek Ziyafeti çekti. Benim için ayran diğerleri için ise cola eşliğinde mükemmel bir lezzet oldu.


Biz kalabalıktık siz oranları yarı yarıya azaltalarak deneyebilirsiniz.


Malzemeler:
500 gr kıyma
4 soğan
4 domates
7-8 sivri biber
2 kahve fincanı su
maydanoz
karabiber, tuz
Hamuru için;
1 yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Öncelikle hamurun yoğrulması için tüm malzemeler biraraya getirilerek, çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlanır. Yarım saat kadar dinlendirilir. Diğer tarafta iç malzeme için soğan, domates, biber, maydanoz ince ince doğranır karabiber, tuz ve su eklenerek karıştırılır.
Buraya kadar tek kişinin rahatlıkla yapacağı işlemler var. Bundan sonra ise açma ve kızartma yapılacağından gönüllü birini bulmakta fayda var :)
Hamurdan küçük portakal büyüklüğünde bezeler koparılarak pasta tabağı büyüklüğünde açılır içine malzemesi koyulur ve ikiye katlanarak kapatılır. Yengemde hamurun ağzını şekilli olarak kapatmaya yarayan bir alet vardı onunla yaptık ama yoksa parmak ucuyla bastırılarak da kapatılabilir. Orta ayardaki ateşte kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınarak biraz ılınması beklenir ve Afiyetle Yenir.

6 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Uğurcuğum nefis görünüyorlar,yengenin ellerine sağlık,sizlere de afiyetler olsun.

iyi bayramlar diliyorum canım.sevgilerimle..

Ferhanca dedi ki...

Uğurcum bu saatte olurmu yaaa:))istiyorum.çok güzel olmuş afiyetler olsun..

Kübra dedi ki...

Ya Uğur çiğ börek deyince akan sular durur, görünce içim gitti, ben hamuruna yumurta koymam, ellerine sağlık.
Sevgiler,

HULYA dedi ki...

Canım Hayırlı Bayramlar diliyorum.Sevdiklerin ve seni sevenlerle birlikte her günün bayram sevincinde geçsin inşallah.Sevgiler

Bir Dilim Düş dedi ki...

Sevdiklerin ve sevenlerinle birlikte unutamayacağın bir bayram geçirmeni dilerim. İyi bayramlar!!!

Sevgiler,
Evren

Uğur CAN dedi ki...

Çok teşekkürler herkesin canı çekti anlaşılan. Kızartmadan, yorulmadan şöyle hazırından bulunmuş çiğ börek gibisi varmıdır. Hepimize yeter buyrun birlikte yiyelim.

Sevgilerimle