10 Haziran 2011

Fındıklı Beze



Son aylarda oldukça sık yaptığım ve herkesin beğendiği pratik sadece 10 dakikada hazırlanan 20 dakikada pişen bir kurabiye. Sofra dergisinin Kasım/2010 sayısından, dergide verilen ölçülerden yaklaşık 10-11 adet kadar çıkıyor. Bize az geldiğinden :)) benim vereceğim miktarla iki ölçü olacak.



Malzemeler:

2 adet yumurtanın akı

400 gr (Kırmadan 2.5 su bardağı)
(Kırılmış fındık orta büyüklükte olacak, un haline getirilmeyecek)

1 su bardağı pudra şekeri

2 ad vanilya

Hazırlanışı:


Yumurta akları köpük haline gelinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika kadar önce düşük sonra yüksek devirde çırpılır. Pudra şekeri ve vanilya eklenerek 1 dakika daha çırpılır. Ardından fındık kırığı eklenir ve malzemeler karışıncaya kadar orta devirde 1 dakika daha çırpılır.


Fırın 170 C 'ye getirilerek önceden ısıtılır.


Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye hamurdan 1 yemek kaşığı alınıp ikinci bir kaşık yardımıyla sıyrılır. 15-20 dakika pişirilip soğutulduktan sonra ikram edilir.


Afiyet Olsun




Birkaç sefer bitter çikolatayı benmari usulü eriterek üzerine gezdirdim ve yeşil fıstıkla süsledim. her haliyle gayet lezzetli denenmesini şiddetle tavsiye ederim.








2 yorum:

Pastane'den dedi ki...

görüntü nefis eminim tadıda öyledir
ellerine sağlık

Uğur CAN dedi ki...

Çok teşekkürler Pastane'den,

Hem lezzetli hem sağlıklı. Çocuklara fındık yedirmenin alternatif bir yolu olarak da düşünülebilir :)

Sevgiler
Uğur