2 Haziran 2011

İrmik Helvası






Regaib Kandiliniz Mübarek Olsun







Malzemeler:

1 pk (500 gr) İrmik

3 su bardağı toz şeker

1 pk çam fıstığı

250 gr tereyağ

2,5 su bardağı kaynar su


1 su bardağı süt





Hazırlanışı:



Tereyağ ve fıstıklar sararıncaya kadar kavrulur ve üzerine irmik eklenerek (yaklaşık yarım saat)irmikler altın rengini alana kadar kavrulur. Kavrulmuş irmiğin üzerine önce kaynar suyu dökülür karıştırılır, ardından sütü de eklenerek iyice karıştırılır. Üzerine şekeri de dökülerek 1-2 dakika kadar karıştırılır ve ocaktan alınır, 10-15 dakika kadar dinlendirildikten sonra servis edilir.




Tek başına, çikolata sos ile yada bir kasenin içine önce irmik ardından dondurma son kat olarak da tekrar irmik koyularak lezzeti katmerlendirilmiş olarak da sunulabilir

Hiç yorum yok: