30 Mayıs 2010

Sarışın Bebek Kurabiyesi

Bebeğimiz sarışın, adı Sinan ve erkenci. Biz onu bu hafta beklerken o sıkılmış ; Yeter artık annemi , babamı çok merak ediyorum daha fazla dayanamayacağım diyerek 28 Mayısta annesinin kucağına kuruluvermiş.
E bize düşende kurabiyelerini hazırlamak, sabaha karşı saat 03.00'te yastığa başımı koyduğumda gönlüm rahattı herşey yetişmişti :)

Sinan'a sağlıklı, başarılı, ailesiyle birlikte mutlu bir hayat dilerim.

24 Mayıs 2010

Bakla

17 yaşıma kadar rengi ve görüntüsünden ötürü ağzıma koymadığım Baklayı "zehir değil ya bir deneyeyim dedim" ne büyük hata ettiğimi anladım. Zararın neresinden dönersem kar'dır diyerek o gün bugündür zevkle yiyorum. Yıllardır Yengem yapar bizde afiyetle yerdik. Son üç yıldır onda zehirlenme etkisi yaptığından, iş başa düştü artık ben yapıyorum onun tarifiyle.
1,5 ay önce yapılan Baklanın mevsimi geçiyor ben daha yeni ekleyebiliyorum. Bunu adı tembellik midir? Yoksa Çocuklar mıdır? Bilmiyorum :)
Malzemeler:
1 kg Bakla
1 büyük Soğan
4 Yemek Kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı su
1/2 yemek kaşığı un
Tuz, Dereotu
Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı:
Bakla yıkanır, ayıklanır birkaç damla limon damlatılmış suda bekletilir. Diğer yanda soğan yemeklik doğranır. Üzerine bakla, tuz ve zeytinyağı koyulur. Un ve su karıştırılarak üzerlerine eklenir. Yaklaşık 20 dakika pişirilir (Ben düdüklü tencerede pişirdim) . Servis edilecek tabağa alınır daha sıcakken ince doğranmış dereotu serpiştirilir. Afiyetle yenir.

Bu yemeği bir de Nutricook ile pişirip rengini görmek istiyorum. İnşallah Bakla bulabirim :)

Posted by Picasa

12 Mayıs 2010

TEFAL İle Güzel Bir Gün

Tefal’in düzenlemiş olduğu “Besleyici ve Lezzetli Yemekler” Şenliğine katıldım. MSA ve TEFAL bize öyle güzel bir gün yaşattıki kurduğum cümlelerin burada yaşananların samimiyetini, sıcakkanlılığını anlatmaya yetmeyeceğinden korkuyorum. Tefal’in Nutricook, Actifry ve Vita Cuisine adlı 3 ürününde çok kısa sürede hem çok lezzetli hemde sağlıklı yemekler pişirdik. Böyle eğlenceli bir gün yaşamak Arkadaşım Fatoş ile bana erken verilmiş Anneler Günü Hediyesi gibi oldu .
Kızartma konusunda kuşkularım vardı açıkçası, ActiFry "1 kaşık yağ ile o çok zararlı ama bir o kadarda lezetli kızartma tadını mümkün değil yakalayamaz "diye geçiriyordum içimden. Hani kızartma yaparız da ocak batar, mutfak batar, yerlere yağ sıçrar ama sonucuna değer ya
tam öyle bir lezzetti. Yani klasik kızartma, artık bu lezzetten kimse mahrum kalmayabilir. Havuç, Kabak ve Biberden oluşan harika bir üçlüydü, biberin fotoğrafta olmayışının sebebini tahmin edebiliyorsunuzdur. İlk fırsatta ActiFry edinmem gerek.
Nutricook’ta Safran soslu Dil Balığı Filetosu ve Porcini Mantarlı Risotto pişirdik. Şefimiz Aykut Bey'in talimatlarıyla önce dil balığıyla başladık aşama aşama bize tarif etti. Nutricook’un Buhar Sepetine koyduğumuz balıkların piştikten sonra formlarını korumaları, dağılmamaları çok güzeldi. Çok kısa sürede hem lezzetli hemde sunumu şık davet masalarına yakışabilecek bir yemek yaptık.


Ardından Risotto yapmaya koyulduk. MSA’nin gerekli tüm malzemeleri hazırlayıp ön işlemden geçirip hazır bir biçimde kullanımımıza sunması çok hoşuma gitti, keşke bizim mutfaklarımızda da böyle bir imkan olsa. Eğlenerek yemek yapmak ve yeni ürünlerde harika lezzetler çıkarmak çok güzel. Buradaki lezzetin en büyük kaynağı Nutricook gerçekten.


Nutricook oksitlenmeyi azaltmak ve doğru pişirme ısısına daha çabuk ulaşmak için içerideki havanın çok büyük bir kısmını tahliye ediyor. 1.Aşama olan basınçlı pişirmede besinler en kısa süre ve en doğru ısıda pişiriliyor. 2. Aşamada ise ocak kapatılarak ısının yavaş bir şekilde besinin içine nüfuz etmesi sağlanarak (demleme gibi) pişirme sonlandırılıyor.

Tekrar Porcini Mantarlı Risotto’ya dönecek olursak harikaydı istenilen kıvamda ve lezzette olmuştu. Bu arada unutmuşum Actifry’da Arnavut Ciğeri de yaptık bir kaşık yağ ile. Tavanın başında durmadan, çevirirken yapışıp kötü görünecekmi diye endişe etmeden biz başka bir şey ile uğraşırken Actrifry’da Arnavut Ciğerimiz oluverdi. Ve çok lezzetliydi.













Bu yazımda “çok” ve “lezzet” kelimelerini farkettim ki fazlaca kullanmışım ama bu günü, Tefal ürünlerini ve yemekleri ifade etmenin başka bir yolunu bulamadım.







Finali Vita Cuisine’de pişen Çikolatalı Sufle ile yaptık. Çikolatalı Sufle ve Dondurma eşliğinde günü noktaladık.




Vita Cuisine de güzel bir ürün, ilk geldiğimizde masalarda Havuç, Kabak, Hoşlanmış Brokoli ve Sos’tan oluşan tabaklar vardı. Arkadaşım-Partnerim Fatoş ile pişirilecek yemeklerde kullanılmak üzere hazırlanmış diye düşünürken, Hepsinin Vita Cuisine’de buharda piştiklerini söylediler. Öyle canlı görünüyorlardı ki tadına bakmadan pişmiş olduklarına inanamadık. Hepsi çok çalışılmış, emek verilmiş ürünler.

Bu güzel günü bize yaşattığı ve hediyesi Nutricook için TEFAL’e, Tefal Yetkilileri’ne ve MSA’ne Çok Teşekkürler.

8 Mayıs 2010

Anneler Gününüz Kutlu olsun

Tüm Annelerin "Anneler Günü Kutlu Olsun"

Bu kurabiyeleri İdil'in Bale Öğretmeni Ayşegül Hanım için hazırladım. Bir yıl boyunca verdiği emeklerden ötürü Ayşegül Hanım'a ve sınıf öğretmenimiz Seher Hanım'a da ayrıca teşekkür eder, Anneler Gününü Kutlarım.

Böyle anlamlı bir günde çocuklarımızın yapacağı gösteriyi izlemek muhteşem bir

Anneler Günü Hediyesi olacak.


İlk fırsatta İdil'in Bale sınıfındaki arkadaşlarına hazırladığım kurabiyeleri de ekleyeceğim.