
tam öyle bir lezzetti. Yani klasik kızartma, artık bu lezzetten kimse mahrum kalmayabilir. Havuç, Kabak ve Biberden oluşan harika bir üçlüydü, biberin fotoğrafta olmayışının sebebini tahmin edebiliyorsunuzdur. İlk fırsatta ActiFry edinmem gerek.


Nutricook oksitlenmeyi azaltmak ve doğru pişirme ısısına daha çabuk ulaşmak için içerideki havanın çok büyük bir kısmını tahliye ediyor. 1.Aşama olan basınçlı pişirmede besinler en kısa süre ve en doğru ısıda pişiriliyor. 2. Aşamada ise ocak kapatılarak ısının yavaş bir şekilde besinin içine nüfuz etmesi sağlanarak (demleme gibi) pişirme sonlandırılıyor.
Tekrar Porcini Mantarlı Risotto’ya dönecek olursak harikaydı istenilen kıvamda ve lezzette olmuştu. Bu arada unutmuşum Actifry’da Arnavut Ciğeri de yaptık bir kaşık yağ ile. Tavanın başında durmadan, çevirirken yapışıp kötü görünecekmi diye endişe etmeden biz başka bir şey ile uğraşırken Actrifry’da Arnavut Ciğerimiz oluverdi. Ve çok lezzetliydi.
Bu yazımda “çok” ve “lezzet” kelimelerini farkettim ki fazlaca kullanmışım ama bu günü, Tefal ürünlerini ve yemekleri ifade etmenin başka bir yolunu bulamadım.
Finali Vita Cuisine’de pişen Çikolatalı Sufle ile yaptık. Çikolatalı Sufle ve Dondurma eşliğinde günü noktaladık.
Vita Cuisine de güzel bir ürün, ilk geldiğimizde masalarda Havuç, Kabak, Hoşlanmış Brokoli ve Sos’tan oluşan tabaklar vardı. Arkadaşım-Partnerim Fatoş ile pişirilecek yemeklerde kullanılmak üzere hazırlanmış diye düşünürken, Hepsinin Vita Cuisine’de buharda piştiklerini söylediler. Öyle canlı görünüyorlardı ki tadına bakmadan pişmiş olduklarına inanamadık. Hepsi çok çalışılmış, emek verilmiş ürünler.
Bu güzel günü bize yaşattığı ve hediyesi Nutricook için TEFAL’e, Tefal Yetkilileri’ne ve MSA’ne Çok Teşekkürler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder