30 Aralık 2009

Yılbaşı Kurabiyeleri




Herkese Sağlıklı, Mutlu bir yıl dilerim.




İdil'in sınıfında düzenlenen Yılbaşı Partisi için hazırladığım Yılbaşı Kurabiyelerinden birer örnek eklemek istedim.


Özlem'in evsahipliğini yaptığı Yılbaşı Pasta ve Kurabiyeleri Etkinliğine kolay gelsin diyerek gönderiyorum.











Malzemeler:
1 yumurta (Oda sıcaklığında)
250 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao (kakaolu istenirse)
1 çay kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı tarçın

Renkli şeker hamurları
Bal




Yapılışı:
Tereyağ ve şeker krema kıvamına gelene dek yoğurulur, yumurta eklenerek karıştırılır. Kabartma tozu, vanilya ve azar azar un eklenir. Unun hepsi konmadan istenilen miktarda hamur ayrılır (ona kakao katılacak). Diğer hamura un konmaya devam edilerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan ama çok da katı olmayan bir hamur haline getirilir. Buzdolabına koyulur. Ayrılan sade hamura kakao ve gerekiyorsa biraz da un katılarak kulak memesi yumuşaklığına getirilir. Buzdolabında her ikisi de yarım saat kadar bekletilir.Fırın 170 C’ye getirilerek çalıştırılır. Merdane ile ½ cm kalınlığında açılarak kalıpla kesilir. Tepsiye dizilir, fırına yollanır ve 15 dk pişirilir. Soğuduktan sonra şeker hamuru ince bir şekilde açılır kalıpla kesilir ve kurabiyenin üzerine ince bir tabaka halinde bal sürülerek şeker hamuru yapıştırılır.


Hiç yorum yok: