18 Aralık 2009

Kabak Böreği

Pelin'in Pastanesi 'nde görüp denediğim ve beğendiğim bir tarif. Pelin'inde dediği gibi mücveri tahtından indirebilir. Mücver - Börek aralığında bir tadı var, denemenizi tavsiye ederim. Tarifi aynen yayınlıyorum Teşekkürler Pelin.

MALZEMELER:
2 yufka
2 orta boy kabak rendesi
2 yumurta ( hafif çırpılmış)
1 çay bardağı sıvıyağ
100 gram kaşar peynir rendesi
Yarım demet dereotu (ince doğranmış)
Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber
Pulbiber (ben ekledim bu aralar acıdan hoşlanır oldum:)

YAPILIŞI:
İki yufkayı erişteden biraz daha kalın olacak şekilde doğrayın. Kaşar peyniri hariç diğer malzemelerle birlikte derin bir kasenin içinde karıştırın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye karışımı yayın ve önceden ısıtılmış 180ºC deki fırında pişirin. Dilerseniz fırından çıkarmaya yakın kaşar peyniri rendesi serpin.Yoğurtsuz servis yapmak isterseniz içine beyaz peynir de koyabilirsiniz.
Posted by Picasa

4 yorum:

annemineli dedi ki...

Hemen deneyeceğim.Gözüme çok güzel göründü,yufka koymak iyi bir fikir.Ellerinize sağlık..Sevgilerrr.

birdutmasali dedi ki...

:))
harikaaa.
(damak tadı gül'üm görmesin ,
ah ne çok sever :))))

Uğur CAN dedi ki...

Zehra teşekkürler, gerçekten yufka ile yapmak bana un'dan daha pratik geldi. Umarım beğenirsin.
Sevgiler

Uğur CAN dedi ki...

Sevgili Nunu teşekkürler,
hemen Sana ve Gül'e birer dilim ikram edeyim :)
Sevgiler