Tarifi yazdıktan sonra baktımda yapımını anlatmak 2-3 satıra sığmış. Eskiden uzun zahmetli tariflerle uğraşmaktan hiç çekinmeyen ben artık kısa zamanda neler yapılabiliyorsa onların peşinde dolaşır oldum.
Malzemeler:
1 yada 1,5 kg Tavuk Pirzola yada Baget
1 kutu (200 ml) krema
1 paket mısır yada patates cipsi
Derin bir karıştırma kabında krema çırpılır. Derileri alınıp yıkanıp süzülen tavuklar kabın içine koyularak iyice kremaya bulaşmaları sağlanır. Ayrı bir tarafta cipsler ufaltılır tavuklar cipse bulanarak bir borcama dizilir ve fırına verilir, ara sıra kontrol edilerek 1,5 saat kadar pişirilir.
9 yorum:
bu tarifi bende denemistim Home Tv de gorup, kolay ve lezzetli bir secenek oluyor :)
Home Tv bizde yok ama methini duydum. Yaşasın kolay yapılan yemeklerr :))
Aaaa ben de deneyeceğim hemen süpermiş valla :)) Ellerine sağlık canım
Sevgiler,
Evren
Evrencim beğenirsin umarım
Sevgilerimle
buradaki kısır gevreğimi kahvaltılık olanlardan,yoksa doritos tarzı paketlerdeki çerezlerdenmi,hangisini kullamnıyorsunuz acaba ismiyle verebilirmisiniz?
Gülşah Merhaba
Kahvaltılık mısır gevreği değil Doritos Mısır Cipsi yada Ruffles Patates cipsi olarak ben iki şekil de de yaptım, güzel oldu. Mısır cipsi daha sert olduğundan formunu daha iyi koruyor ama lezzet açısından her ikiside tatmin edici.
Şimdiden kolay gelsin
Sevgiler
Uğur Hanım ben ilk defa deneyeceğimde misafirim gelmeden deneme şansım olmadı ilk onlara çkıcak yani,o yüzden ayrıntı soruyorum resimdeki bir paket kremadanmı baya çok görünüyor?birde tavuklar kuru kalıyormu fırında pişerken üzerini folyo ile kapatmamızı önerirmisiniz,bu konuda kızartmamı yapsam fırındamı yapsam karar veremedim o yüzden soruyorum siz iki türlüde denemişsinizdir kesin:)kremanın yağlı ağır tadı olurya o tavuklar piştikten sonra ortadan kalkıyormu?
daha çıtır formu kalıcıysa ozaman bende mısır cipsiyle yapayım,teşekkürler
Gülşe Merhaba,
Kremanın miktarı çok gibi görünse de 1-1.5 kg tavuk için yeterli olacak miktar 1 kutu (200 ml). Daha azı kullanıldığında tavuklar kuruyabilir. Üzerini folyo yada benzeri birşey ile kapatmaya gerek yok. Ben zamanım var ise fırında pişirmeyi daha pratik buluyorum. Kremanın tadı, ağırlığı olmuyor dışı kıtır içi yumuşacık bir lezzet oluyor.
İlk kez deneyeceğiniz için endişeler taşıyorsunuz anlıyorum ama deneyin favori cankurtarıcı misafir yemeklerinizden biri olacaktır.
Kolay gelsin
Sevgiler
ilginiz ve hemen verdiğiniz cevaplar için çok sağolun,denedikten sonra geri dönüş yapacağım:)
Yorum Gönder