13 Eylül 2009

Kremalı Çıtır Tavuk

Çok pratik ve lezzetli bir yemek. Hem yapılışı kolay hem sunumu güzel sabahtan yada bir gece önceden hazırlanarak buzdolabında bekletilebilir. Pişmesi 200-250 C'de 1,5 saat kadar sürüyor.

Tarifi yazdıktan sonra baktımda yapımını anlatmak 2-3 satıra sığmış. Eskiden uzun zahmetli tariflerle uğraşmaktan hiç çekinmeyen ben artık kısa zamanda neler yapılabiliyorsa onların peşinde dolaşır oldum.


Malzemeler:
1 yada 1,5 kg Tavuk Pirzola yada Baget
1 kutu (200 ml) krema
1 paket mısır yada patates cipsi

Derin bir karıştırma kabında krema çırpılır. Derileri alınıp yıkanıp süzülen tavuklar kabın içine koyularak iyice kremaya bulaşmaları sağlanır. Ayrı bir tarafta cipsler ufaltılır tavuklar cipse bulanarak bir borcama dizilir ve fırına verilir, ara sıra kontrol edilerek 1,5 saat kadar pişirilir.

9 yorum:

mom dedi ki...

bu tarifi bende denemistim Home Tv de gorup, kolay ve lezzetli bir secenek oluyor :)

Uğur CAN dedi ki...

Home Tv bizde yok ama methini duydum. Yaşasın kolay yapılan yemeklerr :))

Bir Dilim Düş dedi ki...

Aaaa ben de deneyeceğim hemen süpermiş valla :)) Ellerine sağlık canım

Sevgiler,
Evren

Uğur CAN dedi ki...

Evrencim beğenirsin umarım

Sevgilerimle

gülşah dedi ki...

buradaki kısır gevreğimi kahvaltılık olanlardan,yoksa doritos tarzı paketlerdeki çerezlerdenmi,hangisini kullamnıyorsunuz acaba ismiyle verebilirmisiniz?

Uğur CAN dedi ki...

Gülşah Merhaba
Kahvaltılık mısır gevreği değil Doritos Mısır Cipsi yada Ruffles Patates cipsi olarak ben iki şekil de de yaptım, güzel oldu. Mısır cipsi daha sert olduğundan formunu daha iyi koruyor ama lezzet açısından her ikiside tatmin edici.
Şimdiden kolay gelsin
Sevgiler

gülşe dedi ki...

Uğur Hanım ben ilk defa deneyeceğimde misafirim gelmeden deneme şansım olmadı ilk onlara çkıcak yani,o yüzden ayrıntı soruyorum resimdeki bir paket kremadanmı baya çok görünüyor?birde tavuklar kuru kalıyormu fırında pişerken üzerini folyo ile kapatmamızı önerirmisiniz,bu konuda kızartmamı yapsam fırındamı yapsam karar veremedim o yüzden soruyorum siz iki türlüde denemişsinizdir kesin:)kremanın yağlı ağır tadı olurya o tavuklar piştikten sonra ortadan kalkıyormu?
daha çıtır formu kalıcıysa ozaman bende mısır cipsiyle yapayım,teşekkürler

Uğur CAN dedi ki...

Gülşe Merhaba,

Kremanın miktarı çok gibi görünse de 1-1.5 kg tavuk için yeterli olacak miktar 1 kutu (200 ml). Daha azı kullanıldığında tavuklar kuruyabilir. Üzerini folyo yada benzeri birşey ile kapatmaya gerek yok. Ben zamanım var ise fırında pişirmeyi daha pratik buluyorum. Kremanın tadı, ağırlığı olmuyor dışı kıtır içi yumuşacık bir lezzet oluyor.
İlk kez deneyeceğiniz için endişeler taşıyorsunuz anlıyorum ama deneyin favori cankurtarıcı misafir yemeklerinizden biri olacaktır.
Kolay gelsin
Sevgiler

gülşah dedi ki...

ilginiz ve hemen verdiğiniz cevaplar için çok sağolun,denedikten sonra geri dönüş yapacağım:)