16 Eylül 2011

Ponpon Pastacıklar

Ponpon pastacıklar'ın isim annesi ve tarif sahibi Fisun Ablam. Tarifi önceden ne gördüm, ne de tadına baktım ama onun anlatışından güzel olacağını zaten anlamıştım. Hiçbir şey pişirilmiyor herşey hazır malzemelerden yapılıyor o yüzden pratik denilebilir. Biraz ponpon'u uğraştırıyor.


Pastabanın bir katından 10-11 tane çıkıyor. Vereceğim ölçüler tek kat için yeterli oluyor.

Her iki kat kullanılacaksa Crem Ole ve Krem Şanti miktarlarını iki katına çıkarmak gerekiyor.

Bir de kakaolu tabana sade krema, Sade tabana da kakaolu krema kullanarak kombinasyon yaptım.


Malzemeler:

1 ad hazır pastaban (ister kakaolu, iste sade)

1 pk Creme Ole (ister kakaolu ister sade)

1 pk Krem Şanti (ister sade ister kakolu)

Süt

Üst Süsleme İçin:

1 Avuç fındık

2 Yemek kaşığı Hindistan Cevizi

Bu iki malzeme temel bundan sonra yazacaklarım benim varyasyonlarım. Sizde isterseniz kendi isteğinize göre çeşitlendirebilirsiniz.

Toz Fıstık+Yeşil Kek

Yaban Mersini+Fındık

Çikolata Rendesi

Hindistan Cevizi

Renkli Süsleme Şekerleri

Mini Çikolata Topları

Hazırlanışı:

Creme Ole ve Krem Şanti ayrı ayrı olmak üzere paketlerin üzerinde yazan süt miktarının yarısı kadar soğut sütle çırpılarak hazırlanır. Creme Ole'nin kıvamı oldukça koyu oluyor ama daha sonra şantiyle karıştırıldığı için sorun olmuyor. Birbirine karıştırılan Creme Ole ve Şanti buzdolabında bekletilir. Bu arada pastabanın bir katından çay bardağı yada başka yuvarlak bir kalıpla yuvarlaklar kesilir. Kekten artan parçalar ve bir avuç fındık rondoda çekilerek ufaltılır ve hindistan cevizi de eklenerek kaşıkla karıştırılır. Dibi yuvarlak orta büyüklükte bir kaseye alınır.

Tabanların üstü biraz sütle ıslatılır. Fazla ıslatılmamalı, ben silikon bir fırçayı süte batırıp keke 1-2 kez sürdüm. Kremadan tepeleme bir yemek kaşığı alınıp bombe şekli verilerek sürülür. Krema miktarı gözünüze az gelirse yarım kaşık daha eklenebilir. Tam yuvarlaklığı süsleme esnasında kazanıyor. Kremalı kek kase içinde duran fındıklı çekilmiş kek karışıma kreması keke değecek şekilde ters çevrilir ve dairesel hareketlerle çevrilerek kremanın üstünün kaplanması sağlanır. Daha sonra dikkatlice alınarak 5-6 saat yada bir gece buzdolabında bekletilerek servis edilir.

Ponpon Pastacıklar renk renk olsun isterseniz kaselere süslemek istediğiniz malzemeleri paylaştırarak gökkuşağını yakalayabilirsiniz.


6 yorum:

lezzet sarayı dedi ki...

ay çokkkk güzeeel...
ellerine sağlık

Pastane'den dedi ki...

ama çok güzel pastacıklar olmuş benim canavarların eline geçse hepsini yerler:))
çok pratik denemek lazım ellerine sağlık arkadaşım

PINAR YAŞAR dedi ki...

tadına bakanlardanım
ellerine sağlık arkadaşım
PINAR

birdilimdus dedi ki...

Ellerine sağlık canımmmmmmmmm çoook cici görünüyorlar.

sevgiler,
Evren

Uğur CAN dedi ki...

Teşekkürler Lezzet Sarayı sağol,

Pastane'den çok teşekkürler, keşke benimkiler de yese. Bizim evde yüzüne bakan yok.

Pınar'cım teşekkürler, afiyet olsun

Evren'cim çok teşekkürler canım.

Herkese sevgilerimle

zeymuran dedi ki...

canım bunu çok begendım en kısa zamanda denemek ıstıyorum ellerıne sağlık