28 Mayıs 2011

Uğur Böceği Kanapeler



Blog'umu çok ihmal ettim, biliyorum Ozan'ın Doğum gününde hazırladığım kanapeleri ekleme fırsatını bir türlü bulamadım. Alacarte'de görüp çok beğendiğim, yapınca tadınıda sevdiğim, biraz oyalayıcı ama harcanan emeğe bence değen bir kanape türü.




Alacarte Neslihan alttaki krakerin krem peynirden ötürü çabuk yumuşadığını ve servisten hemen önce yapılırsa iyi olacağını belirtmiş. Ama doğum günlerinde son dakika yapılacak o kadar çok şey varki bu durumu aşmak için ben şöyle bir yol geliştirdim.Krem peynirden önce krakerin üstüne ince dilimler halinde kestiğim taze kaşar peynirinden kalıpla minik daireler kestim.








Kraker, kaşar peynir, krem peynir , nane yaprağı/ (maydanoz), domates ve zeytin sıralamasıyla yapıldığında 2 saat dayandığını gördüm, servis öncesi zamanı olmayanlara böylesi tavsiye edilir :)



Malzemeler:


1 Pk Tuzlu yuvarlak kraker (Ben Eti Tadında Çörekotlu kullandım)


Baharatlı Krem Peynir ( Ben sade krem peynire sevdiğim baharatları kattım)


Taze kaşar


10-15 Adet Çeri Domates (Çok minik olmasın)


10 Adet Siyah zeytin


Zeytin ezmesi, Taze nane



Yapılışı:


Öncelikle domatesler ortadan ikiye kesilir baş kısmı düz şekilde, dip kısmı ise (ters V)şeklinde kesilip çıkarılır, zeytinler de ikiye kesilerek çekirdekleri çıkarılır. Taze kaşardan daireler hazırlanır, nane yaprakları ayrılır. Tüm taze kaşar dairelerine krem peynirden sürülür, üzerine nane yaprakları konur. Krakerlerin üzerine önce kaşar ardından domates konur. Baş kısmına yarım zeytinler koyularak baş kısmı oluşturulur. Üzerine kürdanla zeytin ezmesinden noktacıklar yapılarak Uğur Böceği tamamlanır.



Afiyet Olsun



1 yorum:

Adsız dedi ki...

gerçekten çok leziz görünüyor teşekkür ederim . :)))