20 Ağustos 2010

Zeytinyağlı Barbunya

Artık neredeyse bütün yemekleri Nutricook'ta pişiriyorum. Daha öncede Tefalin Clipso modelini kullanıyordum ama Nutricook eve geldi geleli malesef onun papucu dama atıldı. İlk kullanımımda bu tencere çok büyük, hantal galiba kullanamayacağım demiştim ama çok yanılmışım. Zaman tasarrufu ve pratikliği sebebiyle artık hep onu kullanıyorum. Nutricook varken diğer tencerelere pek iş düşmüyor üst raflara kaldırabilirsiniz:)
Bu tarif Nutricook ile besleyici ve lezzetli tarifler kitabından.
Malzemeler:
400 gr Barbunya
1 ad havuç
1 ad patates
2 ad domates
1 ad soğan
1 yemek kaşığı salça
350 ml. su
1/2 adet limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Tencereye (Nutricook) zeytinyağını koyun, ısınınca soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Küp küp doğranmış olan havuç ve patatesleri tencereye ekleyin. Salçayı ve rendelediğiniz domatesleri de ilave edin ve biraz daha kavurmaya devam edin. Barbunya, limon suyu, su, tuz ve karabiberi katıp tencereyi kapatın. Nutricook'ta 15 dakikaya ayarlayarak pişirebiliyoruz. Diğer düdüklü tencere ve normal tencerelerde ise biraz daha fazla süre pişirilir.
Servis tabağına alınarak ister ılık ister soğuk servis edilir.
Afiyet Olsun

Posted by Picasa

17 Ağustos 2010

Nutricook'ta Sebze Çorbası

Namı diğer "Duyan Gelmiş Çorbası" mevsimine göre tüm sebzelerin haydi toplanıp şöyle güzel , lezzetli ve hele bir de nutricook ta pişirilirsek besleyiciliği garantili hale gelen bir çorbaya dönüşelim demelerinden ortaya çıkan nefis lezzet. Çocuklara şiddetle tavsiye edilir.

İdil daha yeni bırakmıştı ki Ozanın çorbalara geçişiyle tekrar menümüzde yer almaya başladı. Aslında Ozan neredeyse bir yıldır içiyor bu çorbayı ama tembel annesi yeni yazmaya fırsat bulabildi. Herkes biliyordur ama yine de eklemek istedim.

Malzemeler:

1'er adet patates, soğan, havuç, kabak, yeşil biber, kırmızı biber

4-5 adet taze fasulye,

bir avuç bezelye, pirinç, kırmızı mercimek

5-6 dal semizotu, dereotu, maydanoz, (varsa taze nane)

Biraz kuşbaşı et

2-3 tatlı kaşığı irmik (sebzeler piştikten sonra eklenmek üzere)

3 su bardağı su, tuz

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:

Tüm malzemeler yıkanır ayıklanır, sebzeler doğranır, et ve bakliyatlar da tencereye koyulur, suyu eklenir. Ben Nutricook'ta 25 dakikada pişirdim. Kapağını açınca (İlk denememde) "Aaa bunlar pişmemiş "dedim ama tadına baktığımda piştiklerini gördüm ve o canlı renklerini kaybetmemiş olmaları vitaminin tencerede kalmış olması çok hoşuma gitti. Üzerine irmiği koydum, irmiğinde pişmesinin ardından tuzunu ve sızma zeytinyağını ekledim ve el blender'ından çekerek toplam 35 dakikada Sebze Çorbamızı hazırlamış oldum.


Zaman çok değerli. Mutfaktan ne kadar kısa sürede çıkarsam Ozan o kadar az şey kırıp döküyor yada tehlike atlatmış oluyor.

10 Ağustos 2010

Çikolatalı Mousse

Herkese Hayırlı Ramazanlar

Bu yaz günlerine en çok soğuk, sütlü ve meyveli tatlılar yakışıyor bence. Uzun zaman önce Yemek Zevki'nde gördüğüm ve kesin güzel olur dediğim tarifi nihayet deneme fırsatı buldum. Gerçekten güzel bir lezzet hele bu bunaltıcı sıcaklarda yanına eklenen dondurmayla tadı daha da katmerleniyor. Tavsiyem dondurma ile servis edilmesi. Denemedim ama vişneli sos ile de güzel olacağını düşünüyorum .

Ayrıca Ramazanda iftar sonrası kesin bir biçimde ortaya çıkan ve engellenemeyen tatlı ihtiyacına cevap verebilecek ama aynı zamanda da mideyi yormayacak nitelikte bir tatlı olduğunu düşünüyorum.

MALZEMELER
1 paket kakaolu bisküvi

2 paket kakaolu toz puding (biri bitter, biri normal kakaolu olacak)

3 su bardağı süt

1 paket çikolatalı mousse

Mousse için ayrıca 2,5 çay bardağı süt


YAPILIŞI
Kare borcamın tabanı kakaolu bisküvi ile kaplanır. İki paket puding, bir paket puding tarifine göre yani 3 su bardağı süt kullanılarak hazırlanır. Bu puding bisküvilerin üzerine dökülür.

2,5 çay bardağı soğuk süt ile pişirmeden, sadece çırpılarak hazırlanan mousse da borcama dökülür. Tatlı soğuk olarak dilimlenerek servis edilir.

3 Ağustos 2010

Doğum Günü Kurabiyeleri





Sevgili Başak Hanım yakın arkadaşı Ahmet Bey'in doğum günü için kurabiye hazırlamamı istedi. Fenerbahçe taraftarı ve bir restaurant işletmecisi olan Ahmet Bey, bazen mutfağa kendisi de girip onlara yemek hazırlıyormuş. Bu sebepten kurabiyelerinde de önlük takıp, masa hazırladık.


Nice Senelere, Mutlu Yıllar Ahmet Bey.