27 Ocak 2010

Patates Pizzası

Yıllar önce Canım Öznur'dan alıp bir kez denediğim ama hep yapıp sayfamada eklemek istediğim bir tarif. Diğer adı Öznur'un Tuzlu Turtası'dır. Küçücük bir not kağıdına yazıp ama kaybolmasın diye gözüm gibi baktığım tarifi sonunda geçen hafta tekrar yapabildim.
Fotoğraflar tabiki güzel olmadı ama bu karlı soğuk Ocak günlerinde malesef bu kadar olabiliyor. Yapımı çok kolay her evde bulunabilen malzemelerden ve kesinlikle sıcak yenmesi gereken bir lezzet.

Malzemeler:
1,5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
2 adet yumurta
6 adet orta boy patates
Sosis, sucuk, istenirse salam
Tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
Patatesler küp küp doğranır ve diğer tüm malzemeler eklenerek karıştırılır. Yağlanmış tepsi yada borcama dökülerek önceden ısıtılmış 190-200 C'lik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Biraz dinlendikten sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun.

21 Ocak 2010

Geçmiş Olsun ve Teşekkür Kurabiyeleri

İdil'in sınıf arkadaşı Emir'in geçirdiği küçük bir kaza ve Canım Arkadaşım Fatoş'un eşi Güray'ın geçirdiği ameliyat için "Geçmiş Olsun" mesajıyla hazırladım bu kurabiyeleri.
Bir de İdil'in okulda her başı sıkıştığında yardımlarını esirgemedikleri Ayşe Hanım ve Belma Hanım'a teşekkür etmek istedik.

Klasik kurabiye, bisküvi kalıbı, fındık, fıstık birazda hayalgücü biraraya gelince ortaya bunlar çıktı :)

Posted by Picasa

15 Ocak 2010

Fıstık Mantolu Etimek Pastası

Canım arkadaşım Banu'da yediğim ve tadını beğendiğim bir tatlı ,O iki katlı olarak hazırlamıştı ve çok lezzetliydi. Ben baton kalıbımda yapıp üzerinede yeşil mantosunu giydirince
pasta kılığına bürünüverdi.
Fondaki çiçekler ise bana Öznur'cuğumdan hatıra O dikti, Nurhayatcığımda bakıp suladı. İşten ayrıldıktan sonra bu çiçek bana çok daha anlamlı gelmeye başladı. Baktıkça beraber geçirdiğimiz günleri hatırlatır oldu. Bu sebeple bende daha bir özen gösterdim ve yılbaşında bana ilk çiçeklerini vermeye başladı. Her bir çiçeği bana onlardan gelen birer hediyeymiş gibi hissediyorum. İyiki tanımışım onları ..

Malzemeler:

1 pk Etimek

2 pk kakaolu bisküvi (yada sevdiğiniz başka bir çeşit bisküvi)

1 pk Çikolata sosu

3.5 su bardağı Süt (2.5 çikolata sosu için)

2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Öncelikle çikolata sosu pişirilir. 1 bardak süt ısıtılır derin bir tabağa koyularak içine şeker eklenir ve karıştırılır. Etimekler süte batırılarak borcama yada istediğiniz kalıba bir sıra halinde koyulur, üzerine çikolata sosu gezdirilir. Kakaolu bisküvi de bir sıra halinde dizilir ve yine sos gezdirilir. Diğer katta aynı şekilde yapılarak üzerine çikolata sosu dökülür ve 1 gece yada birkaç saat buzdolabında bekletilerek servis edilir.

Ben baton kalıbın dibine strech yaydım yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra kalıbı ters çevirdim ve sosu sıvayıp üşümesin diye mantosunu giydirdim. Malum kış mevsimindeyiz:))


11 Ocak 2010

Bebek Kurabiyeleri (Hoşgeldin Elif)

Gelin Damat kurabiyelerini yaptığım sevgili arkadaşlarım Vildan ve Mustafa'nın cuma günü dünya tatlısı bir kızları oldu. Adı daha ilk günden belli olan Elif'ciğimiz biraz acele etti on gün kadar erken geldi. Dolayısıyla yapmayı planladıklarımın pek çoğunu gerçekleştiremedim. Uğur Teyzesinin elinden bu kadarı geldi ama tezcanlı Elifin kurabiyeleri de çabucacık yapılıp hazırlanıverdi.

Elif'e sağlıklı, mutlu, analı babalı bir ömür dilerim
HOŞGELDİN ELİF

1 Ocak 2010

Yeni Yıl Hediyemiz

Yıllar ne çabuk geçiyor. Benim küçük kuzum büyüdü ve artık okuyup yazabiliyor.
Okulda Sevgili Öğretmenimiz Seher Yılmaz'ın büyük çabası ve sabrıyla evde de bizlerin takviyesiyle çocuklarımız bu işi kotardı. Yılbaşı partisinin ardından Öğretmenimizin çocuklara hazırladığı bu sürpriz onları çok sevindirdi.
İnşallah hepsininin hayatları başarılarla dolu olur.