Yıllar önce Canım Öznur'dan alıp bir kez denediğim ama hep yapıp sayfamada eklemek istediğim bir tarif. Diğer adı Öznur'un Tuzlu Turtası'dır. Küçücük bir not kağıdına yazıp ama kaybolmasın diye gözüm gibi baktığım tarifi sonunda geçen hafta tekrar yapabildim.
Fotoğraflar tabiki güzel olmadı ama bu karlı soğuk Ocak günlerinde malesef bu kadar olabiliyor. Yapımı çok kolay her evde bulunabilen malzemelerden ve kesinlikle sıcak yenmesi gereken bir lezzet.
Malzemeler:
1,5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
2 adet yumurta
6 adet orta boy patates
Sosis, sucuk, istenirse salam
Tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
Patatesler küp küp doğranır ve diğer tüm malzemeler eklenerek karıştırılır. Yağlanmış tepsi yada borcama dökülerek önceden ısıtılmış 190-200 C'lik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Biraz dinlendikten sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun.
6 yorum:
Nefis gorunuyor, ellerinize saglik!!
ellerine sağlık Uğur'cuğum.çok lezzetli görünüyor.sevgilerimle...
Offf offf offf bu ne güzel görüntü böyleee :)))
Sevgiler,
Evren
Teşekkürler Düşbahçesi,
Neslihancım teşekkürler tam tuzluseverlere uygun bir tad,
Evrencim hemen bir dilim ikram edeyim, bir de tadına bak :)))
Herkese teşekkürler Sevgilerimle
selam tepsinin çapını soracaktım.elinize sağlıkkk
Canikom merhaba
38x25 boyutlarında dikdörtgen borcam kullandım. Büyük-orta aralığında yuvarlak yada kare bir tepsi de işini görebilir.
Kolay gelsin, umarım beğenirsin
Sevgiler
Yorum Gönder