17 Ağustos 2010

Nutricook'ta Sebze Çorbası

Namı diğer "Duyan Gelmiş Çorbası" mevsimine göre tüm sebzelerin haydi toplanıp şöyle güzel , lezzetli ve hele bir de nutricook ta pişirilirsek besleyiciliği garantili hale gelen bir çorbaya dönüşelim demelerinden ortaya çıkan nefis lezzet. Çocuklara şiddetle tavsiye edilir.

İdil daha yeni bırakmıştı ki Ozanın çorbalara geçişiyle tekrar menümüzde yer almaya başladı. Aslında Ozan neredeyse bir yıldır içiyor bu çorbayı ama tembel annesi yeni yazmaya fırsat bulabildi. Herkes biliyordur ama yine de eklemek istedim.

Malzemeler:

1'er adet patates, soğan, havuç, kabak, yeşil biber, kırmızı biber

4-5 adet taze fasulye,

bir avuç bezelye, pirinç, kırmızı mercimek

5-6 dal semizotu, dereotu, maydanoz, (varsa taze nane)

Biraz kuşbaşı et

2-3 tatlı kaşığı irmik (sebzeler piştikten sonra eklenmek üzere)

3 su bardağı su, tuz

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:

Tüm malzemeler yıkanır ayıklanır, sebzeler doğranır, et ve bakliyatlar da tencereye koyulur, suyu eklenir. Ben Nutricook'ta 25 dakikada pişirdim. Kapağını açınca (İlk denememde) "Aaa bunlar pişmemiş "dedim ama tadına baktığımda piştiklerini gördüm ve o canlı renklerini kaybetmemiş olmaları vitaminin tencerede kalmış olması çok hoşuma gitti. Üzerine irmiği koydum, irmiğinde pişmesinin ardından tuzunu ve sızma zeytinyağını ekledim ve el blender'ından çekerek toplam 35 dakikada Sebze Çorbamızı hazırlamış oldum.


Zaman çok değerli. Mutfaktan ne kadar kısa sürede çıkarsam Ozan o kadar az şey kırıp döküyor yada tehlike atlatmış oluyor.

6 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve güzel görünüyor. Şifa kaynağı bir lezzet.

Saygılar.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Eeee ben bayıldım bu çorbaya nefiiissss!!!Blenderdan geçirmeden bile yerim :)) Ellerine sağlık canımm.

Sevgiler,
Evren

Uğur CAN dedi ki...

Teşekkürler Fuat Bey, gerçekten çok faydalı bir çorba

Saygılar

Uğur CAN dedi ki...

Evrencim, ben eskiden bebek çorbası tadı güzel olmaz güzeyle bakardım ama bire kez tadına bakınca bende artık sever oldum. Birde eşime sevdirebilsek ne güzel olur.Sebze seven erkek var mı acaba? :))
Sevgiler Canım

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
bende Nutricook sahibiyim ama yardim edermisiniz hic bi bilgim yok desem yeridir, Ugurlutadlar nasil görüsebiliriz email yollayamiyorum size?
aysecik64

Uğur CAN dedi ki...

Ayşecik Merhaba,

Aslında başlarda karışık gibi görünsede birkaç kullanımdan sonra öğreniliyor. Çok kısa özetlersem pişireceğiniz yemeğin malzemeleri koyulup suyu eklendikten sonra Nutricook'un kapağı kapatılıyor. Balık. Tavuk, Bakliyat, Sebze seçeneklerinden hangisi yemeğinize uygunsa kapak üzerindeki oynar yeşil bölüm oraya getiriliyor. Yemeğin pişme süresi saatin (+) tuşuyla ayarlanıyor. (nutricook'un kitabının arka sayfalarında bu konu besin-süre olarak açıklanmış ondan faydalanabilirsiniz).

Ocağın altı harlı olarak yakılır. Bundan sonra 3 farklı zamanda sinyal duyacaksınız.
1. sinyal yemeğin kaynama noktasına geldiğini ve ocağı kısmanızı ifade ediyor. Zaten saatin ekranında da kısık ateş gösteriliyor .. Ocağı kısık ateşe getiriyorsunuz.
2. sinyal yemeğin pişirme aşamasının bittiğini ocağı kapatıp, yeşil oynar bölümü buhar resmi olan buhar çıkış bölümüne getirmenizi ifade ediyor. Şu ana kadar Nutricook'a iki müdahalemiz oldu biri kısık ateşe getirme diğeri ise altını kapatıp buhar çıkışını sağlama . Bundan sonra yapacak hiçbirşey yok siz kendinize bir kahve hazırlayıp keyifle yudumlayana kadar Nutricook yemeği özlendirip hazır hale getiriyor .
3. sinyalle birlikte artık yemeğiniz hazır "Sevgili kullanıcım kapağımı açıp tadına bakabilirsiniz" diyor. Sinyali durdurmanın yolu (+) ve (-) tuşlarına birlikte basmak.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sevgilerimle
Uğur