28 Nisan 2010

Kuru Domates Çorbası

Hiç hesapta yokken ortaya çıkan bir çorba oldu. TV'deki yemek programını izlerken gördüğüm kuru domatesli çorba bana hemen mutfakta beklemekte olan kuru domateslerimi hatırlattı. Daha fazla beklemesinler diyerek bu lezzetli çorbayı yaptım.

Malzemeler:
3 yemek kaşığı sıvıyağ (tereyağ/zeytinyağ)
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yemek kaşığı domates salçası
10 adet kuru domates
1 -1,5 Lt su
tuz
Hazırlanışı
Herkes biliyordur ama ben yine de anlatayım. Sıvıyağ ve un sararana kadar kavurulur. Üzerine domates salçası eklenir, o da biraz kavrulur ve üzerine su koyulur. Bu arada topaklanma olabilir elinizle açamayabilirsiniz hiç önemli değil. Teknoloji devreye girer ve El Blender'iyle sorun (topaklar) çözülür :) Ardından sudan geçirilmiş kuru domatesler eklenir ve yaklaşık 20 dakika domatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ocaktan alınır ve yine El Blenderi yada Parçalayıcı ile domatesler çorbayla bütünleştirilir, tuzu eklenir. Artık servise hazırdır.
Domates çorbasına kaşar peyniri rendesi yakışır, biraz da karabiber eklenerek afiyetle içilir.

Hiç yorum yok: