12 Nisan 2010

Klasik Kek

Bu aralar pek sık yapılır oldu bu kek bizim evde. Tarif yengeme ait o hep yapardı ama ben daha yeni yapmaya başladım. Çünkü İdil'in beslenmede yediği hemen hemen tek şey.
Malzemeler:
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao (istenirse)
1 portakal yada limon rendesi (istenirse)

Hazırlanışı:
Aslında kek yaparken çırpma teli kullanılmalı denir ama ben kolaya kaçıp mikserimi çalıştırıyorum.
Yumurta ve şeker çırpılır, diğer sıvı malzemelerde eklenerek çırmaya devam edilir.
İstenirse portakal rendesi eklenir. Diğer tarafta un, vanilya ve kabartma tozu birlikte elenerek havalandırılır. Karışımın kıvamı akıcı olmalı o yüzden kuru malzemeler kontrollü bir biçimde eklenerek çırpılır. Yağlanmış kalıba karışımın dörtte üçü dökülür, kalan kısmına kakao eklenerek karıştırılır. Kakaolu karışımda kalıba dökülür ve bir çatalla “S” harfi çiziyormuş gibi yapılarak kakaolu ve sade hamur birbirine karıştırılıp önceden ısıtılmış 175 C’lik fırında 45-50 dakika pişirilir. Ortasına bir bıçak batırılır, bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. İlk sıcaklığı gittikten sonra dilimlenerek servis edilir.
Afiyet Olsun.

4 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık canım, kek harika görünüyor.

Sevgiler,
Evren

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

bizim evde de neredeyse keksiz gün geçmez:))ellerine sağlık şekerim
nefis görünüyor
sevgi dolu öpücükler

vintageduygular dedi ki...

Cok güzel görünüyor, tarifi not ettim, ellerinize saglik ;)

Uğur CAN dedi ki...

Teşekkür ederim arkadaşlar, deneyenler umarım memnun kalırlar
Sevgilerimle
Uğur