15 Ocak 2010

Fıstık Mantolu Etimek Pastası

Canım arkadaşım Banu'da yediğim ve tadını beğendiğim bir tatlı ,O iki katlı olarak hazırlamıştı ve çok lezzetliydi. Ben baton kalıbımda yapıp üzerinede yeşil mantosunu giydirince
pasta kılığına bürünüverdi.
Fondaki çiçekler ise bana Öznur'cuğumdan hatıra O dikti, Nurhayatcığımda bakıp suladı. İşten ayrıldıktan sonra bu çiçek bana çok daha anlamlı gelmeye başladı. Baktıkça beraber geçirdiğimiz günleri hatırlatır oldu. Bu sebeple bende daha bir özen gösterdim ve yılbaşında bana ilk çiçeklerini vermeye başladı. Her bir çiçeği bana onlardan gelen birer hediyeymiş gibi hissediyorum. İyiki tanımışım onları ..

Malzemeler:

1 pk Etimek

2 pk kakaolu bisküvi (yada sevdiğiniz başka bir çeşit bisküvi)

1 pk Çikolata sosu

3.5 su bardağı Süt (2.5 çikolata sosu için)

2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Öncelikle çikolata sosu pişirilir. 1 bardak süt ısıtılır derin bir tabağa koyularak içine şeker eklenir ve karıştırılır. Etimekler süte batırılarak borcama yada istediğiniz kalıba bir sıra halinde koyulur, üzerine çikolata sosu gezdirilir. Kakaolu bisküvi de bir sıra halinde dizilir ve yine sos gezdirilir. Diğer katta aynı şekilde yapılarak üzerine çikolata sosu dökülür ve 1 gece yada birkaç saat buzdolabında bekletilerek servis edilir.

Ben baton kalıbın dibine strech yaydım yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra kalıbı ters çevirdim ve sosu sıvayıp üşümesin diye mantosunu giydirdim. Malum kış mevsimindeyiz:))


6 yorum:

nurhayat dedi ki...

uğur hanım pasta gerçekten harika tek kelimeyle muhteşem çiçek ise beni çok duygulandırdı ve gözlerim den yaşlar aktı keşke hiç bir şey bitmeseydi sizi ve öznur hanımı çoooo seviyorum iyiki varsınız

Uğur CAN dedi ki...

Canım bende aynı duygular içerisindeyim, İyi-kötü günlerimiz geçti diyemeceğim çünkü hep iyi günlerimiz oldu. Şimdi ayrı düştük ama gönüllerimiz bir bende sizleri çok seviyorum. En kısa zamanda görüşmek üzere
Sevgilerimle

Banu dedi ki...

Uğurcuğum,
ne kadar güzel gözüküyor bu pasta.
Dilim fotoğrafını vermesen hayatta benim yaptığım tatlıdan bu diyemezdim emin ol.Yaratıcılık bu olsa gerek.
Ellerine,emeğine sağlık.Sevgiler.

Uğur CAN dedi ki...

Banucum çok teşekkürler, senin de bir blog açma zamanın geldi de çoktan geçiyor bile
Yaptığın herşey çok lezzetli artık sayfana bakıp yorum bırakmak istiyorum ona göre :))
Sevgiler Canım

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

muhteşem görunuyor ellerınıze saglık.Bende etimekten profiterol yapıyorum gercekten cok lezzetlı oluyor.sızınkınıde deneyecegım.süper görunuyor.izlemeye aldım blogunuzu cok begendım bende beklerım dostluk ve paylasım ıcın sevgilerr:)

Uğur CAN dedi ki...

Tülin yorumun için çok teşekkürler, bende senin yaptığın profiterolu merak ettim sayfandan öğreneceğim tarifini. En kısa zamande geleceğim ziyaretine
Görüşmek üzere sevgilerimle