Ayşegül Sağlıkla ve Ailenle Nice Mutlu Yaşlar Dilerim
29 Ocak 2012
Fotoğraf Baskılı Pasta
19 Ocak 2012
Gülümseyen Kestaneler
Gülümseyebileceklerine başta pek ihtimal vermemiştim. Actifry ile yaptım bu kestaneleri. Böyle yüksek performans göstermeleri bu kış herzamankinden daha fazla kestane yiyeceğimiz anlamına geliyor.
Daha önceleri fırında yapıyordum hem uzun sürüyordu hemde her zaman kolay soyulur hale gelmiyorlardı.
Actifry ile on numara oldu, kestaneleri yıkayıp enlemesine kestim ve yumuşamaları için ½ kaşık pekmez eklediğim suda 25 dakika beklettim. Suyunu süzüp Actifry'a attım, 30 dakika sonra işlem tamamdı ve mükemmeldi.
18 Ocak 2012
2012 Kardan Adam Modelleri
1-2 saat yağan karın böyle tutacağını her tarafın bembeyaz olacağını hiç tahmin etmemiştim. Sıcak evlerinde oturanlar açısından bir sakıncası yok ama zor şartlarda olanların Allah yardımcıları olsun.
Akşam çocuklarla oynamak için biraz bahçeye çıktık 10 dakika zor dayandım ellerim buz tuttu. Anladımki Kardan Adam'ı dışarıda değil evde yapmalıyız. İdil'i okuldan almaya giderken yanıma bir poşet aldım dönüşte beraber poşeti olabildiğince kar ile doldurduk. Eve gelince Ozan ve İdil'le birlikte düğmeden göz, havuçtan burun, zeytin çekirdeğinden düğme yapıp İdil'in küçüklüğünden kalan atkısını Kardan Adamımızın boynuna sardık. Şapka ise bana yaklaşık 20 yıl önce hediye edilen beyaz bir ayıcığa ait. Eşyalarımdan kolay kolay vazgeçemem de :)
Sonunda Kardan Adamımız poz vermeye hazır bizi bekliyordu :)
17 Ocak 2012
Lalanga (Karnabahar Mücveri)
Ben küçükken Zerrin Yengem yapardı ilk ondan tatmıştık bu lezzeti. Adı Lalanga'ydı ve kızartıldıktan sonra aralarına sarmısaklı yoğurt dökülerek 2-3 kat olarak dizilirdi. Şimdilerde Lalanga adını başka tariflerde görüyorum ama benim için Lalanga budur.
Karnabaharı başka çeşitleriyle sevmeyenlere yedirmenin en iyi yolu bence. İster sarmısaklı yoğurtla, ister domates, maydanoz ile birlikte nefis bir arasıcak oluyor.
Malzemeler:
Orta boy Karnabahar
1 su bardağı kaşar rendesi
100 gr beyaz peynir rendesi
4 yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı un (Kıvama göre arttırılabilir)
2 tepeleme yemek kaşığı galeta unu (Kıvama göre arttırılabilir)
Tuz, karabiber, pulbiber
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
Karnabahar haşlanır, çatalla ezilerek oldukça ufaltılır. Üzerine yumurtalar kırılarak karıştırılır, ardından peynir rendeleri, unu, galeta unu, tuzu, karabiberi ve pulbiberi eklenerek ne katı nede sıvı kıvamda bir karışım hazırlanır.
Tavaya biraz sıvıyağ koyularak ısıtılır. Karışımdan bir yemek kaşığı alınarak tavaya koyulur ve üzerine biraz bastırılarak önlü arkalı kızartılır. Kağıt havluya alınarak fazla yağı aldırılır ve sıcak sıcak servis edilir.
11 Ocak 2012
Doğum Günü Tartoletleri
Kızı olanlar şanslı diye boşuna demiyorlar. Bu tartoletler Aleyna tarafından annesi Naz için düzenlediği sürpriz doğum günü partisi için hazırlandı. Beni arayıp gizli parti planını açıkladı ve yardım etmemi istedi. Sen birşeyler yaparsın sana bırakıyorum dedi. Bunu yapsa yapsa bir kız çocuğu yapar erkeklerden hiç umutlu değilim doğrusu :)
Bende pastadan yola çıkarak, çiçekler, mesajlar diyerek gördüklerinizi oluşturdum. Diğer hazırlıkları da Aleyna, Emir, babası ve Gülşen tamamlamışlar. Gününden 2 gün önce kutlandığı için gerçekten hiçbirşeyden haberi olmayan ve büyük bir sürprizle karşılaştığını teşekkür telefonunda anlatan Naz'a bende Nice Sağlıklı, Mutlu yaşlar dilerim.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)