29 Ocak 2012

Fotoğraf Baskılı Pasta



Ayşegül Sağlıkla ve Ailenle Nice Mutlu Yaşlar Dilerim

 21 Ocak arkadaşım Ayşegül'ün doğum günüydü. Bu yılın ilk pastasını O'nun  için yaptım. Eşinin hazırlayıp gönderdiği sürpriz  fotoğraf ve kalplerle süslediğim şeker hamurlu bir pasta hazırladım. Kakaolu sünger kek, fıstık, parça çikolata ve  bitter ganaj'dan oluştu pastamız.





19 Ocak 2012

Gülümseyen Kestaneler




Gülümseyebileceklerine  başta  pek ihtimal vermemiştim. Actifry ile yaptım bu kestaneleri. Böyle yüksek performans göstermeleri bu kış herzamankinden daha fazla kestane yiyeceğimiz anlamına geliyor.
Daha önceleri fırında yapıyordum hem uzun sürüyordu hemde her zaman kolay soyulur  hale gelmiyorlardı.

Actifry ile on numara oldu, kestaneleri yıkayıp enlemesine kestim ve yumuşamaları için  ½ kaşık pekmez eklediğim suda 25 dakika beklettim. Suyunu süzüp Actifry'a attım, 30 dakika sonra işlem tamamdı ve mükemmeldi.



18 Ocak 2012

2012 Kardan Adam Modelleri


 1-2 saat yağan karın böyle tutacağını her tarafın bembeyaz olacağını hiç tahmin etmemiştim. Sıcak evlerinde oturanlar açısından bir sakıncası yok ama zor şartlarda olanların Allah yardımcıları olsun.

Akşam çocuklarla oynamak için biraz bahçeye çıktık 10 dakika zor dayandım ellerim buz tuttu.  Anladımki Kardan Adam'ı dışarıda değil evde yapmalıyız. İdil'i okuldan almaya giderken yanıma bir poşet aldım dönüşte beraber poşeti olabildiğince kar ile doldurduk. Eve gelince Ozan ve  İdil'le birlikte düğmeden göz, havuçtan burun, zeytin çekirdeğinden düğme yapıp İdil'in küçüklüğünden kalan atkısını Kardan Adamımızın boynuna sardık. Şapka ise bana yaklaşık 20 yıl önce hediye edilen beyaz bir ayıcığa ait. Eşyalarımdan kolay kolay vazgeçemem de :)

Sonunda Kardan Adamımız poz vermeye hazır bizi bekliyordu  :)


    

İstanbul'a bu kadar kar yeter bence,  darısı 2013'e artık.

17 Ocak 2012

Lalanga (Karnabahar Mücveri)



Ben küçükken Zerrin Yengem yapardı ilk ondan tatmıştık bu lezzeti. Adı Lalanga'ydı ve kızartıldıktan sonra aralarına sarmısaklı yoğurt dökülerek 2-3 kat olarak dizilirdi. Şimdilerde Lalanga adını başka tariflerde görüyorum ama benim için Lalanga budur.

Karnabaharı başka çeşitleriyle sevmeyenlere yedirmenin en iyi yolu bence. İster sarmısaklı yoğurtla, ister domates, maydanoz ile birlikte nefis bir arasıcak oluyor.

Malzemeler:
Orta boy Karnabahar
1 su bardağı kaşar rendesi
100 gr beyaz peynir rendesi
4  yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı un (Kıvama göre arttırılabilir)
2 tepeleme yemek kaşığı galeta unu (Kıvama göre arttırılabilir)
Tuz, karabiber, pulbiber
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:

Karnabahar haşlanır, çatalla ezilerek  oldukça ufaltılır. Üzerine yumurtalar kırılarak karıştırılır, ardından peynir rendeleri,  unu, galeta unu, tuzu, karabiberi ve pulbiberi eklenerek ne katı nede sıvı kıvamda bir karışım hazırlanır.

Tavaya biraz sıvıyağ koyularak ısıtılır. Karışımdan bir yemek kaşığı  alınarak tavaya koyulur ve  üzerine biraz bastırılarak önlü arkalı kızartılır. Kağıt havluya alınarak fazla yağı aldırılır ve sıcak sıcak servis edilir.





11 Ocak 2012

Doğum Günü Tartoletleri




Kızı olanlar şanslı diye boşuna demiyorlar. Bu tartoletler Aleyna tarafından annesi Naz için düzenlediği sürpriz doğum günü partisi için hazırlandı. Beni arayıp  gizli parti planını açıkladı ve yardım etmemi istedi. Sen birşeyler yaparsın sana bırakıyorum dedi. Bunu yapsa yapsa  bir kız çocuğu yapar erkeklerden hiç umutlu değilim doğrusu :)

Bende  pastadan yola çıkarak, çiçekler, mesajlar diyerek  gördüklerinizi oluşturdum. Diğer hazırlıkları da Aleyna, Emir, babası ve Gülşen tamamlamışlar. Gününden 2 gün önce kutlandığı için gerçekten hiçbirşeyden haberi olmayan ve büyük bir sürprizle karşılaştığını teşekkür telefonunda anlatan Naz'a  bende Nice Sağlıklı, Mutlu yaşlar dilerim.