17 Ocak 2012

Lalanga (Karnabahar Mücveri)



Ben küçükken Zerrin Yengem yapardı ilk ondan tatmıştık bu lezzeti. Adı Lalanga'ydı ve kızartıldıktan sonra aralarına sarmısaklı yoğurt dökülerek 2-3 kat olarak dizilirdi. Şimdilerde Lalanga adını başka tariflerde görüyorum ama benim için Lalanga budur.

Karnabaharı başka çeşitleriyle sevmeyenlere yedirmenin en iyi yolu bence. İster sarmısaklı yoğurtla, ister domates, maydanoz ile birlikte nefis bir arasıcak oluyor.

Malzemeler:
Orta boy Karnabahar
1 su bardağı kaşar rendesi
100 gr beyaz peynir rendesi
4  yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı un (Kıvama göre arttırılabilir)
2 tepeleme yemek kaşığı galeta unu (Kıvama göre arttırılabilir)
Tuz, karabiber, pulbiber
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:

Karnabahar haşlanır, çatalla ezilerek  oldukça ufaltılır. Üzerine yumurtalar kırılarak karıştırılır, ardından peynir rendeleri,  unu, galeta unu, tuzu, karabiberi ve pulbiberi eklenerek ne katı nede sıvı kıvamda bir karışım hazırlanır.

Tavaya biraz sıvıyağ koyularak ısıtılır. Karışımdan bir yemek kaşığı  alınarak tavaya koyulur ve  üzerine biraz bastırılarak önlü arkalı kızartılır. Kağıt havluya alınarak fazla yağı aldırılır ve sıcak sıcak servis edilir.





3 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik cok güzel görünüyor .

vitriné dedi ki...

Öncelikle ellerineze sağlık gerçekten çok leziz görünüyor:) Ancak izniniz olursa, ben bir şeyi düzeltmek istiyorum, "LALANGA" için Balkanlar da üzerine şeker serpilerek yenilen, bir çeşit akıtma ya da krep diyebiliriz. Hatta saray mutfağına da bu isimle girmiştir.Doğrusu mücverdir. Sevgiler..

Emel dedi ki...

Sunum harika olmuş..